19 Şubat 2011 Cumartesi

Misafirlik

Simdi misafirlikten geldik, her cumlenin ustune dusunme halim bugunde baki.
Bir ciftti gittigimiz, erkek Mira'ya bayiliyor. Hep pesinde. Ama Mira hic yuz vermiyor. Kiz da cok seviyor Mira'yi ama erkek gibi pesinde dolanmadigi icin, Mira evden ayrilirken opmeye ve sarilmaya doyamadi kizcagizi. Evin erkegi "abi bu is 4 yasinda da ayni, buyudugunde de ayni. Ne zaman bir kizin pesinde gitsen hic yuzune bakmaz, ne zaman laf etsen, sacma sapan davransan dibinden ayrilmaz." dedi.

Dogru soyluyor oyledir dunyanin hali. Dunyadir bu, ikiligi bakidir onun da. Iyisi varsa kotusu, beyazi varsa karasi, kacani varsa kovalayani vardir.

Dunyaya ait olmadigi ordan bellidir ASKin. Ask bir tek daha da yaklasmak ister atese, daha da yanmak. Umursamaz elleri mi yanmis, gozleri mi kanamis aglamaktan. Umursamaz sadece yurur icine icine.

Sen dunyanin pesinden gidersen kolesi olursun, arkani donersen o kovalar seni neyle seni en cok etkileyebilecekse onunla. Kosmussan dunyanin ardindan, isini de kaybettirir sana, evini de, sevdicegini de. Sirtini donduysen ona, arabalar sunar en luksunden, isler sunar en kariyerlisinden, evler sunar en konforlusundan, esler sunar en guzellerinden.
Oysa Tanri oyle midir? Durur hep kapinin onunde. Calar her defasinda, merhaba, burdayim ben biliyorsun di mi diye cicek acar, kelebekle kanat cirpar, bulutla ucar, gunesle yakar. Burdayim diye el sallar. Sen O'na bir adim gidince O sana kosar....

Hala sasiriyorum; hal boyleyken, yuzumuzu hep Tanri'ya donsek, bu bahaneyle sirtimizi dunyaya, guzel olmaz mi ?

8 yorum:

sufi dedi ki...

Tüm hücrelerimizce beynimiz belleğimiz gönlümüzce O-na döndüğümüz gün tüm dünya bize dönüp secde edecek ya!!!

guguk kuşu dedi ki...

çünkü dünyaya sırtını döndüğünde yüzünü Tanrına dönmüş oluyorsun, O yüzünü döndüğünde seni geri çevirmez, dünyaya ve ebediyete ait herşeyi kucak kucak sınra sana...
inzivaya mı çekileceğiz yani..hayır fiziksel olarak bu dünyada ama özümüzle Onunla olacağız, inşallah

Budeliçocuk dedi ki...

Ey sevgili Uma!..

Sen gögün kelimeleriyle bize geliyorsun..
Yanmak ne güzel değil mi.?
Tutuşturulup yanmak,
tutulup yanmak,
tutuşup yanmak..

Tutuşturan vazgeçse de..
Ateşe yürümek ne güzel..
Ateş ne güzel..

O'na yüzümüzü dönmek,
Ve dünyaya sırtımızı dönmek..
Ne doğru ne güzel tesbit..
''Neye sırtını dönersen o sana koşuyor..''

Ey Uma!..
Göz yaşı ne güzel!...

Selam ve sevgi ile..:)))

Uma dedi ki...

Amin Suficim :)
Gugukcum en kolayi inzivaya cekilmek, en zoru dunyanin icinde yasarken dunyanin disinda durmak :) Kolayliklar dilerim :)
Deli cocuk gozyasi dendi mi hep Sems geliyor aklima, gozyasi olmadan gokkusagi cikmazmis :) Askla...

NANİ dedi ki...

Ama dünyaya sırtını dönmekle olmaz ki... Dünyadaki her nesne ve canlıda 'O' yok mu.. aşk ne için, O na ulaşmak için değil mi? o zaman her an O nun varlığı ve yansımalarının olduğu dünyaya yüz çevirelim. Ama tutsağı olmadan, dünyayı vazgeçilmez yapmadan. Bence bu da lazım, ne dersin?

Uma dedi ki...

Nani, yorumun icin tesekkurler. Zaten sirtini dunyaya donmek gorsel bir ornek. Dilimiz dondugunce soylemek. Guguk'a verdigim cevap gibi dunyanin icinde yasarken dunyanin disinda durmak hali :)
Yoksa O'nsuz ne kipirdar ?

Pinhan dedi ki...

bir tasavvuf ehlinden duymuştum: Allah Kullarından razı olmaya her an hazırdır, ama kulun Rabbine -her an- razı olması, işte o çok kolay değildir... Çok garip geliyor kulağıma ama doğru değil mi??
Daha çok yolumuz var, mübarek olsun:)

Uma dedi ki...

bunlar bence hep neden kaynaklaniyor biliyor musun, icimizde o Tanri tohumu var ya, ama dusuncelerimiz yanlis yere yonelik, kendimizi cok buyuk bisey zannediyoruz.
Dusuncelerini durdurdugunda da zaten kim oldugun ortada, o zamanda en alcakgonullusu sen oluyorsun...