25 Şubat 2011 Cuma

Merakli kedi miyim ki ?

Bilen bilir, bilen soyle dillenir;

Annem'den: "Otobuse binerdik seninle, baslardin soru sormaya, inene kadar. Mu ne, mu ne? Yazilan herseyi okuttururdun, o yuzden 2.5 yasinda ogrendin okumayi yazmayi."

Kardesimin erkek arkadasindan (ilk defa evimize benle tanismaya getirmis kardes erkek arkadasini. Yemek sofrasindayiz ben soru sordum, cocuk kardesime donup: "evet dedigin gibiymis" dedi ve gulmeye basladilar

Esimden: " Sana ne! Kim demis, nasil demis, niye demis, ne zaman demis? Bizi ilgilendiren birsey olsa soylerdim"

Mira'dan: Kizinca soru soran bana "Sen bisey soyleme"

Swamiji'den -madem zaman yok o zaman nasil Isa 2000 yil once yasadi soruma cevap- "Ben biliyorum, sen biliyor musun peki, puff!"

ben: soru sormazsam nasil ben olurum ki...

Soru sorarim hep, dibine kadar sokarim boylece elimi. Elim girince en dibe anlarim, yuregimden, bana ne dedigini, anlarim. Titresimini duyarim yuregimde.
Her zaman mi ? Yok!
Soru sorarim cokca, sorularimi seyrederim, 3'u 5'i gecer bakarim ki Ben'le ilgili hic bir yere gitmiyor, "off bana ne yaa amma cok soru sordum" der kesip atarim.
Herkesi Ben bilirim. Herkesi Ben'in sesi. Herkesi Ben'in habercisi.
Soru sorarim.
Esimin bir yuzunu gorurum soru sorarim. Sanar hesap sorarim. Oysa hesabim kendimledir bir tek. Icimde oynayan sey nedir bu surati gorunce diye merak eder, derine inmek icin soru sorarim. Sorular kazmam kuregimdir benim. Herbir kurekle geri atarim ise yaramayan topragi. Hazineye giderim herbir kurekte. Ellerim suratim cal camurdur, bilirim. Herkes guler, ben bilirim :)
Kizarlar uzulurum, ama icimden gulerim...

Sonra bazen de tersi isler susarim. Sadece gulerim. Guler sarilirim, guler, gulen sarilir, digeri guler, huzur icinde yaslanir seyrederim alemi iste o vakit. Ne ben, ne sen, hersey BIR'den...

9 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

bende cok soru sorarim biliyor musun:) hic kimsenin bakmadigi detaylari sorarim.. Bunu hep ruhsal durumu çözebilmek için, görsel hayalini gerceklestireyim diye sorarim sanirdim. çok meraklı sanirdim kendimi... neyse ki simdilerde susuyorum....

ama sen sor yine bana..sana cevap verirken bende kendimle konusuyorum çünkü...:)

Uma dedi ki...

soru sormadan sadece yuzeydekiler gozukuyor, gozun gordukleri. Soru sordukca dibe inebiliyorsun, ama sonra sonunda susmak lazim tabii.
Sana soru sorarken de, sen cevap verirken duyuyorsun aslinda ne oldugunu. Kendine soru soramadigin zamanlar, baskasinin sorulariyla gidiyorsun dibe, aslolana...
Rehberlik eden sorular sorabilelim hep insallah :)

Uma dedi ki...

kendimize gitmek icin tabii :) Yoksa baskasi degil konu, hic unutmadan :))

sufi dedi ki...

Hangimiz meraklı değiliz ki? Sor gulaya sorgulaya gelmedik mi ta buralara?Başladığımız ve ulaştığımız nokta aynı da olsa hazineler derinlerde saklı kazdıkça kazmaya devam etmeli bence de.Allah bile 7 kat mana verdim diyor Kuran için, biz kazalım o cevheri çıkaralım diye.
Çal çamur olan o güzel cemalini severim ben senin tontini.

Pinhan dedi ki...

hiç soru sormazdım, kendime cevap verebilmem için çok işe yarardı soruların...:)

Uma dedi ki...

Ben de seni cok severim Sufi'm :) demek ki merakli kedi degilim icim rahat etti :)
yarar yaramaz mi :) hic uyutmaz o sorular seni :) (mecazi anlamda)(yani aslinda gercek anlaminda :)))

Uma dedi ki...

Dus'um ne paylasmis bugun :) Ne guzel olmus :)

Sormaz ki bilsin,
Sorsa bilirdi.
Bilmez ki sorsun,
Bilse sorardi
Sirazi

nilüfer dedi ki...

sora sora bağdat bulunur boşa denmemiş işte, manayı sormaktır niyet Uma'm, sırra ermek nasip olsun:)

Uma dedi ki...

Aminnn :))