29 Ocak 2011 Cumartesi

Uzun sure

Anladim ki bir seyin mucize oldugunu anlamak icin ilk, durup, uzun uzun bakmak gerekmis yargilamadan.

Bu sabah kocama baktim, "seni su anda bu kadar seviyor olmam bir mucize" dedim, o da " asil benim seni bu kadar sevmem bir mucize" dedi. Sevgiyi soylerken ikimizin de yurekleri pirpirdi. Ilk gunku gibi. Oylesine mutlu, oylesine asik. Sonra durdum asil mucize Tanrinin 9 yildir bizi ne hallerden ne hallere soktugu dedim.

Durmak lazim, cekip gitmek cozum degil. Ne iliskilerden, ne sorunlardan, ne yasadiklarindan. Durmak bakmak ve beklemek lazim mucizeyi gorene kadar. Inanmak lazim. Icindeki guce, oz'e. Donusmesine izin vermek. Tirtili yargilamamak. Kelebegin guzelligine kanmamak. Sukretmek, ama beklemek lazim. Eriye eriye, yana yana. Hergun guzel insan olmak icin niyet etmek lazim, izlemek lazim. Farkinda olmak. Her kelimenin buyusune kapilirken, soylediklerine de bakmak lazim. Ellerimiz kiymetliyse oksamak icin kullanmak lazim, vurmak icin degil. Gozlerimiz kiyemtliyse askla bakmak icin kullanmak lazim, ofkeyle degil. Dilimiz kiymetliyse O'nun sozlerini soylemek lazim, kufurlerimizi degil...

Sevmek lazim ve ölmek lazim dilimizde bal, elimizde papatyalar...

11 yorum:

sufi dedi ki...

Mucize neden kaynaklanıyor Hümam? Sevgili eşini Haktır, Allah'ın öz varlığıdır diye sevdiğin için.Tüm çiftler O, BU,ŞU diye sevmeyip senin gibi sevse hiç ayrılıklar olurmuydu?Hep sevgi aşk olurdu kadın ve erkeğin gönlünde. daim olsun aşkınız güzel kuşum sevgilerimle.

Uma dedi ki...

Zaten hersey ona O diye bakmaya basladiktan sonra donusmeye basladi. Hala yolum var ama olsun, ikiyi BIR yapmak onemli olan :)

Evren dedi ki...

niyet öyle önemli ki,sabır... mucize öyle gerçekleşiyor. farkında olan yüreklerinze, yüreğinizde olan Ona, sana, eşine, çoçuğunuza, güzel bir ömür versin. hep farkında, hep görerek, hep Onunla olmayı nasip etsin. severim hepinizi güzel yüreklilerim benim.

nilüfer dedi ki...

Cem'in anlami BiRleyen demek degil mi..hep AşKLA Uma'm..

guguk kuşu dedi ki...

Birgün basbas bağırıyordu, sanki tepiniyordu da:d bildik düşünce mekanizması tam da gelişecekken zihnimde bişey oldu: parlama, aydınlanma...ne bileyim ne dersen de gfözüme olanlar bambaşka görünüyordu artık. sanki yardım isteyen, çığlık çığlığa bağıran bir çocuk vardı....yardım et bana diyordu..işte o gündür bu gündür bazen yavaş bazen çabuk bazen büyük bazen küçük çok yol katettik onunla....23 yıldır beraberiz 18 yıldır evliyiz......en çok kızdığım oyken neden en çok da sevdiğimin o olduğunu daha yeni yeni anlayabiliyorum canım uma

Uma dedi ki...

Allah sana da bahseder insallah, kismetse :)
esimin iki adi var biliyorsun ve herkes birinci adiyla cagirirken, o bana ismini cem dedi. Hindistan'dan dondugumde ogrenmistim anlamini evlenmeye karar verdigimizde, anlamistim o bunun icin hayatimdaydi, ama insan diyorum ya hep amnezik diye. Hemen unutuyor, hep tekrar lazim :) Iyi ki hatirlattin, bak yine unutmusum, ama neyse ki yuregim bilmis bu sefer :)
Allah yolunuzu daim etsin Gugukcum, bir omur boyu, hergun uyanarak ve en onemlisi sen kim oldugunu aslen unutmayarak :)

üryan dedi ki...

Sevmek lazim ve ölmek lazim dilimizde bal, elimizde papatyalar...

Adsız dedi ki...

ben bu gün kocamı çok kırdım.komik bir sebepten.onu kırmamak adına biriktirdiğim yüzüne söyleyemediğim şeyleri mutfaktan bağırarak söylenirken buldum kendimi,kendi sesime irkilip kabustan uyandım.içerden hepsini duymuştu.kalbim sıkıştı .birisiyle hayatı paylaşmak çok yönlü çok karmakarışık .hem çok gıcık olup sinir olup hem çok sevmek traji komik bir yolculuk.olan oldu artık .önemli olan sevginin tamir gücünü kullanabilmek ve zamana bırakmak ve yaşanan ne olursa olsun affedip şükredebilmek.insan olmak zor zanaaat..öğrenmeye çalışıyoruz işte..size de huzurlu mutlu bir hayat dilerim...
meltem

Uma dedi ki...

Meltem merhaba,
Tanismiyoruz ama okumus oldugundan cevaplama ozgurlugumu kullaniyorum :)
Swamiji'nin sozunun sadece bana olmadigina eminim bu konuda. Evlenmeden once bana "hicbirseyi hasir alti etme" demisti. Nerdeyse 6 yildir evliyim. Hasiralti etmedigimdem oyle zor gunler gecirdik ki bir Tanri bir ben bir de esim bilir :) Ama bizi bu yuzlesmeler temizledi. Kirmamak icin soylememek bir cozum olmuyor sadece erteleme ve karin ciga donusmesi oluyor ve cok fazla zarar veriyor. En basitinden guveni sarsiyor. Simdi senden duyduklarinin ustune, icinden acaba Meltem su anda benimle ilgili ne dusunuyor da soylemiyor diye gecirebilir. Bence bu daha zararli oyle dusunuyorum. Oysa icindeki herseyi benim gibi bodoslama degil ama guzel bir lisanla anlatabilirsin, hem sen rahatlarsin, hem o Ol'andan haberdar olur :) Ne dersin ? :)

Budeliçocuk dedi ki...

Merhaba,
Sen ne güzel şeyler yazıyorsun böyle..
Evet sevmek lazım...
İbadet eder gibi..
her sabah yeniden ve temiz bir zihin,ve aşk dolu bir yürekle..
huşu içinde yeniden niyet etmek lazım..
Namaza niyet eder gibi..
ve sevmek lazım..
ibadet eder gibi...
aşkla ve aşkla..:)))

Uma dedi ki...

guzel yazan ben degilim deli cocuk :) okuyan guzel okuyor olmali ASKla... O zaman hersey guzel!