25 Ocak 2011 Salı

Kime konusuyorsun ??

Tanri'nin oyle sevgili bir kuluyum ki ve eminim herkes de oyledir, ama O bana bir koca verdi, ne ararsan onda var :) Hep guldugum ama simdi ciddiyetle farkina vardigim son marifetinden bahsedecegim.

Benim sevgili kocam pek konusmaz. Genelde icinden konusur. Soru sordugunda cevabini icinden verir, disindan verdi sanar. Bir daha sorunca soyledim ya der, sonra ben inat edince, soylemedigine kanaat getirip ancak o zaman lutfeder sorunun cevabini. Bir konunun detayini ogrenmek istiyorsan basbayagi alet cantasina ihtiyaciniz vardir. Once agzini testereyle acacaksin, sonra kerpetenle cekeceksin sorularin cevaplarini sabirla, tek tek.

Simdi gelelim asil konuya. Birkac aydir gulerek izliyordum. Artik son anlasilma noktasindayim olayin. Durum su;
Ornekler tamamen uyduruk ve su sekildeler:
Bir yere gidiyoruz diyelim. Kapinin onunde hazirlaniyoruz. Bana cantayi getir diyor ve yuruyup gidip cantayi alip getiriyor.
Kaloriferi acsana soguk oldu diyor ve yuruyerek gidip kaloriferi aciyor.
Iki ornekten anlasilacagi uzere aslinda kendisine soylemek istedigi seyi bana soyluyor. Kulagi dinliyor ve sonra gidip yapiyor. Hep cok gulerek diyorum ki; "ben burda ne icin varim acaba? Kendin calip kendin oynuyorsun. Ben varmisim gibi konusuyorsun ama ben yokmusum gibi yasiyorsun :)"
Guluyor tabi her soyledigimde. Ama gelinen nokta su.
Kim benim kocam gibi degil ki ?
Ya da kim kendinin onun gibi olmadigini dusunuyorsa bastan asagi yaniliyor.
Hepimiz kendimiz calip kendimiz oynuyoruz bu dunyada.
Karsimizdakilerin karsimizdaymis gibi olmalarinin tek nedeni kendimize soyledigimiz kelimelerin onlara carpip kulaklarimiza geri donmesi.
O yuzden su suclamak icin uzattigimiz isaret parmaklarimizi geri alalim, ellerimizi havaya kaldirip muzikle tempo tutalim.

Butun dunya buna inansa bir inansa hayat bayram olsa
Insanlar el ele tutussa birlik olsa
Uzansak sonsuzaaaaa.
La la la la la la....

ASKlaaaa

7 yorum:

Pinhan dedi ki...

hahaha süper, bütün dünya buna inansa hayat gerçekten bayram olurdu sanırım, sonra o bizim normalimiz olurdu ve yine sıkılmaya başlardık...
Eşinize selamlar efenim, insan her ne kadar yanlış olduğunu bilse de ve değiştirmeye çalışsa da kendi gibi bir insan görünce rahatlayıveriyor (örn. icinden konusan insanlar..). bu arada ben kadın olduğum için sanırım senin kocandan daha çabuk aşacağım bu durumu zira farkındalığım arttıkça, kelimeler beni zorluyor dışarı çıkmak için:)

beenmaya dedi ki...

sadece yüzümde oluşturduğum şu kocaman tebessüm için bile (şu diyorum çünkü yüreğinden gördüğünü biliyorum)koca bir teşekkür borçluyum sana :)))

iyi ki varsın!

Uma dedi ki...

evet bence de sen benim kocamdan daha once asacaksin, cunku eminim kocamin boyle olarak bana ogretecegi daha cok seyler var :) ciksin artik su kelimeleriniz disari da anlayalim gercekte kimsiniz :)) sonra ativerin efendim o gercekte kimsiniz palavrasini bir cope. Cok seviyorum sizi ve kocanizi :)
ben sizin kadar guzel bilmiyorum bu turkceyi ve yazma isini ama sukur ki gorecek gor vermis arada dedigin gibi goruyorum yureklerinizi :) yurekte olan seylerin borcu olmaz guzelim onlarin hepsi sirketten :) sen de iyi ki varsin :)
Tanri bu sabah siz melekleri gondermis beni guldurmek icin :)

Brajeshwari dedi ki...

al benden de o kadar:)

şarkıya eşlik ederken söyledim bunu...

Uma dedi ki...

:) yazinin sonunda soylemeye baslayinca yazmadan edemedim :)
nerden icimize ne verecegi, ne soyletecegi belli degil...

Esin Bozdemir dedi ki...

süper doğru bir tespit bu!aynen şu parmak örneğindeki gibi yapmak lazım...suçlu arandığında!o parmak önce kendimize doğrultulmalı!!yanıtlara ayan beyan bakılmalı sonrada eller havaya:)sesler çarpar döner gelir tekrar sana!(kendine)ışık yanar söner,aydınlığa bakan ışık saçar, karanlığa sığınan karanlıktan çıkamaz!dil yürekten geleni söyleyince (gönülden)gerçek olur sözlerdeki!neyi nasıl görüyorsan hayatında öyle olur..:)güzeldi içinizden dökülenler..:)

Uma dedi ki...

ne guzel okumussun gonulden :)
ama siz kim ??
BEN'den baska biri kalmasin burda
Nasil bakarsak oyle goruruz :)
Gelen de bir, yazan da :)