9 Aralık 2010 Perşembe

Sattva

Boyle seyler soylenmez ama burasi benim gunlugum, soylerim. Gizli degil, isteyen okur o yuzden kimse kusura bakmasin yine...

Bugun bir Bhagavad Gita daha bitti. Sukur ki Sattvik ve duzenli yaptigim tek sey gunluk Bhagavad Gita okumasi son aylarda.
Cok fena kafam bozuk. Hep ayni mesaji aliyorum, hic hosuma gitmiyor.

Dogamiz neyse ona gore davraniriz. Ne yersek oyuz. Her okudugumda Rajasik Sattvik buluyorum dogami. Hep kivirtiyorum, ama soyle de o yuzden boyle diye. Bugun yine son bolumde Gurudev gecti karsima. Anlatti bir bir. Hic acimasi yoktu. Zaten yeni yazmistim kulaklar ustune mirildanmalarimi. Sesini duymak istiyorum diye mizildaniyordum. Sukur hemen cikageldi. Diyorlar da kimse inanmiyor. Gercekten yanibasimizda duruyor. Yeter ki biz bakalim diye yapmadigi kalmiyor.

Bugun Mira'ya soyle bagiriyordum, ki kime soylesem hakliydim, ama ben icte biliyorum hakli diye bir konu olmadigini. Neyse dedim ki: " Bak ben seninle insan gibi konusmak istiyorum, guzelim, canim, hayatim diye soylerken gerekenleri beni duymani istiyorum. Esek gibi anirdigimda degil". Sonra hisim gibi ciktim odasindan, burnumdan soluyordum boga gibi. Sonra ustunu giydirme seremonisinde kedi gibi kinliydim.
(Oysa kurban bayrami geceli olmustu, ve ben hayvanlarimi kurban ettim diye umit etmistim, o gune mahsusmus demek sadece, cunku hepsi hala burdaydi)

Bhagavad Gita'nin son bolumunde gecti Gurudev karsima, tuttu ellerimden, okudu bana yazdiklarini, Lord Krishna'nin soylediklerini yorumladi bana.
Baktirdi yediklerime ictiklerime. Kahve, cay, yumurta, patates, sogan, sarimsak, sebzeler, dunden kalmis zeytinyaglilar, dondurma (tamasic), soya kiymasi ile yapilmis tacolar, soyadan yapilmis tavuk parcalariyla hazirlanmis burritolar, icine aci sos, makarnalar, pilavlar, bakliyatlar.
Cogunlugu rajasik yiyecekler.
Ben yuz yil insan gibi konusmak istiyorum diye aglasam da, hic mumkun olmayan bir duaya amin demekteydim, duymustum.
Ahh Gurudev, bilsen nasil icim kasiliyor, ama anladim.
Sormustun ya BEN mi, sunlar mi diye, izin ver SENi seceyim. Izin ver su testi de geceyim.

ASKla...

2 yorum:

nilüfer dedi ki...

amin...

hamiş; doğamız neyse ona göre davranırızya, asıl varolan doğamız perdelerin altında saklıya, tek tek her perdeyi açmak nasip olsun..

yazın ayva çiçeğinin yapraklarını yemiştim, sanırsın ki ayva yedim, elma çiçeğini yerken de elma yedim sanmıştım, özün tadı saklı surette nasip olsun görmesi, bilmesi..

Uma dedi ki...

guzelim zaten ben ayvanin cicegiyim demek yerine ben ayvayim dese dilim, zaten sorun yok ki hic, istersen 3 litre kahve ic, agzindan bir tek ASK cikar :)
bu siralar cicekligimle ugrasiyorum :)