5 Aralık 2010 Pazar

Kapat kapilari

Oyle bir dunyada yasiyorsun ki hersey siziyor. Bir nevi Wikileak. Ama burda sizanlar hukumet sirlarindan daha buyuk. Enerji siziyor disari, Tanri siziyor, eksiliyor, eksiltiyorsun...

Gune basliyorsun, gun zaten icinde yeterince sorunsalla bekliyor seni. Bekliyor bir bir daglari tepeleri asmani, bir cicegin yanina varmani, bakmani, koklamani, sukretmeni.

Gune basliyorsun, aciyorsun bilgisayarini, okuyorsun emaillerini. Guzel haberlerle beraber yerini aliyor ic kararticilar. Oysa daha gazeteleri okumaya da baslamamistin.
Onlari okudugunda ise basliyor kanla canla carpan kalbin grilesmeye. Oysa daha sabah. Sonra kalkiyorsun yerinden isler, gucler, ya isindesin, ya evindesin. Heryer ayni, heryerin kendince isi, kendince sorumluluklari. Yerine getiriyorsun ardi ardina, sonra bir daha basina geciyorsun bilgisayarinin. Simdi de butun tanidiklarini biriktirdigin sayfani aciyorsun. Herkes orda, konu komsu, sevdigin sevmedigin, ilk askin son askin, patronun, onun karisi belki. Herkes yani. Dunyana girmis herkes.
Sonra basliyorsun onlara bakmaya, okuyorsun yazdiklarini, goruyorsun yorumlarini, begendikleri sarkilari, filmleri, fotograflari. Her tanidiginin foto albumu elinin altinda. Herseyleri icinde. Onlara bakiyorsun, kendini ya kucumsuyor ya buyutuyorsun. Sarkilarla ya kendini gulduruyor ya aglatiyorsun. Yorumlarla karar veriyorsun o kisinin nasil biri olduguna, etiketliyorsun.

Sonra sosyallesiyorsun, ya arkadaslarinla, ya cocuklarinin anneleriyle, ya sokaktakilerle yani hic tanimadiklarinla. Kimi seni guldurse de, icini bir nebze isitsa da, cogu tutup elinden seni daha da asagi indirmek icin burda sanki. Oysa zaten gun yeterince zorlu degil miydi?

Ve nihayet aksam, el ayak cekilince, aciyorsun televizyonunu, sansliysan kacirmissin ana haber bultenini. Devamindaki dizilerde tecavuze ugrayip, dayaklar yiyor, esrar kacakcilariyla ucaklarda kaciyorsun.

Ve kumanda elinde, kapa dugmesine basip, gidiyorsun Tanri'nin kollarina.

Bunun icin mi gelmistik buraya? Nerede o yuregimizdeki Tanri?
Ne zaman geldi de biz kacirdik?
Yoksa inanmiyor musun hala varligina?
Swamiji videosunda soyluyor, eger hala varligini sorguluyorsan, buyumelisin artik!
Sorgulamiyorsun, peki nasil olacak bu is? Nerden duyacaksin sen O'nu? Ne zamanlar konusuyor sana?

Ne zaman konusuyor bana?

Ne zaman kaybolmadiysam, ne zaman BURDA isem.
Ne zaman kulaklarimi disari kapatip iceri actiysam.
Ne zaman gozlerimi disari kapatip iceri baktiysam.
Ne zaman agzimi-burnumu disari kapattiysam.

Mucizenin icinde yasiyoruz. Sustugumuz, durdugumuz her AN, BIRiz. Ve biz her AN kaciyoruz bu Bir'likten. Korkuyoruz, olesiye korkuyoruz. Olmekten korkuyoruz. Oyle degerliyiz ki kendimize. Kendimizi asagilamak, asagilatmak bile olmekten iyi geliyor. Herseye razi geliyoruz bir tek olmeyelim diye.

Oysa her An bir firsat tasiyor icinde. Secme sansini vermis bize. Ben'i mi istiyorsun, yoksa "sunu" mu?, diye soruyor bize.
Ve biz kendimizi korumak adina seciyoruz "sunu"
Ve kaybediyoruz kendimizi...
Kaybetsek de O her daim orda bekliyor, ve hic bikmadan soyluyor ikibin yildir!

Be Still and Know that "I am" GOD...

9 yorum:

novella / विश्व dedi ki...

o kadar uzun zamandır sabahları televizyonu açmaz oldum ki, güne öyle haberlerle başlamak yerine, yüreğini hissettiğim dostları okumayı tercih eder oldum. bir zaman sonra onları günün daha geç bir saatine bıraktığımı fark ettim, müzikle ruhumu doğurdum, sonra güzel bir kahvaltı, vakit kaldıysa dostlar. sabahları güne uyanmakla ilgili dertlerim yok ya zaten, gülen yüzümle her daim hazırım yeni bir güne.

bir süre sonra geceleri de izlemez oldum televizyonu, internet üzerinden okuduğum bir kaç haber dışında okumaz oldum 3. sayfa haberi denilen haberleri. ve oradan özenilerek ajite edilen, içi boşaltılan dizileri.

ne çok anlattım gene dimi?
seçmeye başlamışım farkında olmadan uma, seçmeye... aslında sadece bunu desem de yeterliymiş :))

sevgiler...

Uma dedi ki...

Sen mi secmeye baslamissin, yoksa O mu seni istemeye baslamis, ve kapatmis kapilarini bir bir, hala da kapiyor degil mi :)
Acmaya calissak da o kapilari, kapatiyor kafamiza bir bir :)

novella / विश्व dedi ki...

iyi ki... ;)

Uma dedi ki...

gecen gun birine yorum birakirken dedim "iyi ki" diye aynen boyle tirnak icine aldim, o kadar sahiplenmissin yani :)

dem dedi ki...

çok sevdim

Uma dedi ki...

ben de :)

dem dedi ki...

artık şu yazıların altına paylaş gadget'ı koysan güzel olmaz mı:)

Brajeshwari dedi ki...

bende çok sevdim :)

Uma dedi ki...

:))