1 Mayıs 2009 Cuma

Insan halleri

Dunden beri nefes alamiyorum. Swamiji'ye sorsam temizleniyorsun der. Bense Tanri'nin yoklugunda sasirmis bir insancik seklinde saga sola saldiriyorum. Tanri'nin varligi gibi yoklugununda oldugunu, maalesef vucudumun degisik hormonlar salgiladigi doneminde algilayamaz hale geliyorum. Sistem kendini kitliyor. Sonra ot, cop ne bulsam beni huzursuz ediyor. Niye okumuyormus, neden oyle bakmis, neden elini oraya koymus, niye oyle demis. Insanin ici kat kat parcalaniyor dogruyu bilip de uygulayamadiginda.
Allah'tan ne istesem bos, bana bunu uygun gormus bugun, iyisi mi kabul edeyim diyorum. Derin bir puff cikiyor yuregimden biraz aydinlandigini hissediyorum etrafimin, icimin aynasi. Yine de parcali bulutluyum, yagmur yagmaz artik, gok de gurlemez ama, deli deli esme olasiligi pusuda beklemede.
Yarin gunes acar gibi bir his de var icimde. Hadi bakalim...

9 yorum:

tutsak dedi ki...

Gönlün açık ya herşeye ortamın gerginliği onun bir parçası olan sana da yansımıştır. Dilerim kısa sürer.
Sevgilerimle

guguk kuşu dedi ki...

Umacım, nedir bu hormunlardan çektiğimiz. Bu hafta başı bende aynı şeyleri yaşadım, sanki boğazıma küçük bi kavun kaçmış gibiydi, ittiriyorum ittiriyorum çıkmıyo, ağlamak istiyorum olmuyo, susmak istiyorum olmuyo...neyse süreç başlayınca, rahatladım:)

Uma dedi ki...

Suresi ne kadarsa o kadar suruyor ya sevgili Tutsak, hadi gecsin artik dedikce uzuyor :)
Sevgili Guguk Kusu, hormonlarimiza bile hukmedemezken Tutsak'in Incil'den alintisini gozumun onune getiriyorum, "kainata hukmedecektir" ve yeah right ! diyorum Simdi :)

sufi dedi ki...

Hüma kuşum;Yükseklere mi çıktı yine? Atılan taşlar sıkılan sular ve biber gazları bedenine değmese de iz bırakıyor yüreğinde böyle işte.Dünyanın her neresinde bir olay varsa bedenimizde oluyor ya," suya sabuna dokunmuyoruz" gibi gözüksek te ben de çırpınıştayım sen gibi canım, sevgilerimle.

Uma dedi ki...

Insallah senin dedigin gibidir de icimde temizlerim olan biteni, ya da icimle temizlenir olan biten...

nilüfer dedi ki...

bi kaç kere okudum yazını, bedende ne tür sinyaller var diye, sistem kendini nasıl kilitler diye..arayınca bulunmaz arama dedim sonra kendime:) hormonların etkisine "evening primrose oil" pek iyi geliyor, doğa çözümü olarak söyleyeyim:)

sanırım zihin öz perdesini araladıkça bazı bazı güven sarsıntısı yaşıyor,küçük zihni, parçası olduğu büyük zihinle izledikçe (buna psikolojide kişilik bölünmesi denir eheh duymasınlar onlar)girdiği delirik haller yüzeye çıktıkça bunalıyor:)

Uma dedi ki...

Parcalana parcalana vefat ediyorlar zaten herhalde :) Sonra dogacagim insallah :)

umursamaz dedi ki...

Uma cım, oluyor işte, hayır var diyelim bunda da.. insanın içi içine sıgmıyor, ama sonra umut daha agır basıyor..
sevgilerimle..

not:uzun olmus senın blogundan uzak kalalı.. özlemişim.
sevgilerimle..

Uma dedi ki...

Hep burdayiz :) Ne sen uzak kalmistin, ne ben seni habersiz birakmistim :)