6 Mayıs 2009 Çarşamba

Cevap

Dun okudugum bloglari tek tek dolastim, her zaman her olayi onlardan ogrendigim bloglar simdi sus pus olmuslardi. Bir ben konusuyordum. Hala niye niye diye dolaniyordum, bir cevap bulabilme umidiyle. Yazdiklarima cevap Hakan'in sitesinden geldi. "Aslında hepimiz biriz,hem de herşey birdir; farklı gören göremeyen gözlerdedir.Gözlerini kapat ki gerçekten hakikatı göresin diyen O Mevlana’ya(K.s.) içten selamlarla." demisti. Vesile olusuna sukrediyorum.
Gozlerimi daha sik kapatmaya niyet ediyorum, kabul olur insallah...
Diger bir cevap da ntv'nin internet sayfasindan geldi. Şiddet sarmalı bir şekilde kırılmalıdır. "Mevlana'nın deyişiyle 'Kainata iki türlü bakış tarzı var: Muhalefet veya muhabbet nazarıyla bakmak'. Bütün insanlar arasındaki problemlerin temelinde sevgisizlik vardır. Halbuki tanrı aşk üzerine kainatı yaratmıştır. Hepimizin görevi, her yerde sevgi felsefesini hakim kılmaktır. Husumet yerine sevgiyi öne çıkarmalıyız, diyalogla, muhabbetle ve bilimle insanların cehaletini izale etmeliyiz."
Amin...

5 yorum:

fethiparisa dedi ki...

Amin diyorum en yüksek perdeden susarak.
Kainata dediğiniz gibi 2 nazarla bakılabilir.
Sevgi ediminin nazarı keskindir.
Bir kez seven artık sevmiştir ve o cihette gitmelidir.
Yalnız ince bir yol ayrımına gelecegiz insallah sevmek ama nasıl ?
buna dikkat etmek ve samimi aşkla yananlardan olmak dileğiyle.
Yanmak kendi kimyasınıkaybetmekle mümkündür(fethiparisa).
Kimyamızı hakta kaybetmek duasıyla.
Muhammed-i aşktır söylediğiniz sevgi felsefesi kimi çakralarını açar anlar kimisi susar kimisi yanar kimisi ibadetle kimisi bakarak kimisi Allah dostlarıyla olarak ol da nasıl olursan ol demişler insallah.

Selam aşk ve muhabbetle.

Uma dedi ki...

Dedigim hicbir sey yok:) Birinde Mevlana'nin dillenisini sen kaleme almistin, diger Mevlana'nin dillenisini de ntv :) Yasayabilmek nasip olsun insallah, konusmak yazmakdan ziyade artik.

Nilambara dedi ki...

"Hepimizin görevi, her yerde sevgi felsefesini hakim kılmaktır."

Bu güzel günlerde dilerim ki, hepimizi "Görevini gerçekleştirenler"den kılsın...

Sevgilerle Uma'cığım...

umursamaz dedi ki...

korkularımız sevgimizin üstünde oluyor malesef, özü bir anlasak belki biseyler degısecek ama olsun, 1kısı bıle bunu anlasa hergun kar kardır:)
sevgilerimle Uma:)

sufi dedi ki...

Hüma kuşum;
İç savaşlarımızın aynısı dışarda da oluyor. Elbet birgün sulh olacağız biz de içimizde, yine biz de dışımızda.O tekten yani BİR den ne eksilen var ne artan.Küçük Kainatı ve içimizdeki büyük kainatı Muhabbetle seyretmeyi nasip eder aşk bir gün inşaallah.Sevgilerimle.