17 Eylül 2008 Çarşamba

Es Secimi

Amerika'ya giderken herkes bir Amerikali bulup, onunla evlenip, Amerika'da temelli kalacagimi dusunmustu (ben dahil). Oysa ben California'ya gidip bir Adana'liya asik olmustum. Amerika'da bana neden kalma problemin var sevgilin yok mu, onunla evlen dediklerinde, guluyordum ve zaten turk pasaportum var diyordum...

Hayatimin en uzun, en saglikli, en bagli iliskisini yasamistim orda. Turkiye'ye dondugumde ise onun da Turkiye'ye donusunu beklemistim. Oysa dondugunde ayni iliskiyi yakalayamadik. Ikimizin de beklentileri degismisti. Biz de degismistik. Sevgi ?? Sevginin degismedigini, degismeyecegini hep ayni oldugunu, degisenin de sevgi olmadigini Hindistan'a gelinceye kadar ogrenmemistim. 6 ay Turkiye hayatimizdan sonra yollarimiz ayrildi. Benim ise bu vesileyle Hindistana gitme kararim kesinlesmisti. Beni baglayan isim, esim ve evim yoktu. Ne bekliyordum gitmek icin...

Ve 9 aylik Hindistan yolculugum eger su anda esim olan sevgilimle iliskim devam etseydi asla yasanmayacakti. Hindistan araya girmese sevgilim esim olur muydu onu da bilemiyorum.

Hindistan suresince ayri oldugum sevgilim onca ay boyunca hic de ayri gibi gelmemisti bana. Swamiji ogretmisti o siralar. Hicbirsey disinizda degil demisti. Ozledigin birini dusun, nerde hissediyorsun diye sordugunda aklima o gelmisti. Once icimde, kalbimin taa icinde hissettim, sonra goruntusu gozumun onune geldi. Kalbimdeydi herkes. Once kalbimde sonra disimda. Yillarca sevgiyi kacmasin diye tirnaklarimla tutmak zorunda hissetmisken aslinda kanatlarini ozgurce cirpan bir guzel guvercin oldugunu ve herzaman burda oldugunu anlayinca icim daha bir cosmustu sevgiyle. Onu cok seviyordum. Ayri olsak da kalbimin icinden seviyordum. Kafami gogsune koyup yattigimda kendimi evde hissederdim, simdi anliyordum EV dedigim seyin "O" oldugunu. Onun kalbindeki ile benim kalbimdeki ayniydi. Ayni sevgi, asla degismeyen.

Kafamdaki sorulardan biriydi bu. Simdi ayriyiz ama ilk defa onu gercekten seviyorum. Peki ne olacak? Tanri askiyla oyle sarhos olmustum ki bir erkek kadin iliskisini ilerde yasayacagimi, yasamak isteyecegimi asla dusunmuyordum. Ben bu askla olsam olsam rahibe olurdum. Dolayisiyle simdi gercekten sevdigimi anladigim sevgili ile de baska bir iliskiyi paylasmam mumkun olmazdi.

Turkiye'ye dondugumde beni alandan o aldi. Uzerimde uzun beyaz elbise, beyaz sal, yuzum beyaz, gozlerim piril piril, kalbimde O. Ask ile gelmistim. Bu aski burda kime anlatsam beni anlar ki diye gelmistim. Oysa o beni gordugu anda anlamisti. Beni ilk defa kiskanmisti. Beni ilk defa ondan baska birinin daha cok mutlu ettigini ve beni ondan daha cok sevdigini anlamisti. Kendine rakip olamayacak bir ask ile gelmistim, gormustu, kiskanmisti. Ilk defa....

Birkac hafta gorustuk. Icimdeki sevgi oyle safti ki, onu oyle seviyordum ki. Ama oyle degil baska turlu. Etrafimdaki herkes neden donmuyorsun diyordu. Ve ben eski dilimle cevaplar veriyordum, cunku diyerek. Bir an geldi, durdum. Aylardir her duydugum ses O'nun sesiydi, her cumle O'nun cumlesi, her istek O'nun istegiydi. Simdi ne degismisti! Egom pek cabuk devreye girmisti. Aci cekmekten korkuyor yine OLANA guvenmiyordu. Kendimi teslim ettim. Olana, olacaga...

Bir ay icinde sevgilim Sevgili'nin kollarinda sarhos oldu. Ayri pencerelerden birbirimize bakarken birden kendimizi ayni pencereden gunese bakarken buldum.
Teslim oldum.

Birkac ay sonra mantralarla evlendik.... Balayinda 5 ayligina Hindistan'a geldik. Tanri'ya ibadet edilen ulkeye.

2 yorum:

Evren dedi ki...

salı günüydü sanırım, yoga yapmak istediğimi söyledim eşi yoga ypan iş arkadaşıma. uzun zamandır bunu istediğimi fark ettim. ne kadar uzun... farkında değilim. ama içimde bir yerin hindistanı hiç görmeden sevmesinin bir anlamı olmalı. brahwanın aşk öğretisi kitabı bir ara başucu kitabımdı. şimdilerde kaybettim. tuhaf, elimden hüç düşürmezdim, nerede ne zaman kaybettim.


uyumalıyım...

Uma dedi ki...

Yogayi ici isteyen guzel kalp, kalbinin sesini dinle. Hindistan'i gormeden sevdigini dusunuyorsan kalbini daha da cok dinle. Hindistan, bir yazida yazmistim asil ismi Bharat yani where you worship God. Yani Tanriya ibadet ettigin yer, yani sanki bu oyunda Tanri'sal herseyin toparlandigi yer, olaganustu toprak. Cagirmasi lazimdir gitmek icin, cagiriyorsa iyi dinle, mutlaka duy :) Duyuyorsan eger uyumamalisin artik, uyanmalisin :)