17 Eylül 2008 Çarşamba

Ben Kimim Guncesi

Yazmak adina yazmayali bir on yil kadar oldu sanirim. Simdi neden yazdigimi da sorgulamaya niyetim yok. Icimden "yaz" dedi, ben basladim yazmaya. Bir iki blog gormuslugum var, ne yapilir nasil yapilir bilmisligim ise hic yok. Seceneklerde yaziyi yayinla, simdi kaydet var, dusundum ki buraya birseyler yaziliyor. Parmaklarimi biraktim klavyeye basiyorlar. Baslik denen bosluga ben kimim guncesi yazdim. Bu bir bulmaca degil. Daha dogrusu sizin, benim kim oldugumu bulacaginiz bir bulmaca degil. Bizlerin kim oldugumuzu arama yolculugumuzda, 1973 yilinin subatinda Ankara'da bedenlenmis kisinin kim oldugunu bulma yolculugunun gunlugu olacak. Size bir faydasi olur mu bilemiyorum. Ya da sizi ilgilendirir mi yazacaklarim, onlari yazmadan ben de bilemiyorum. Bildim bileli kafam karisiksa, uzgunsem, cikmazdaysam, yazmisimdir. Yazinca da ilginc bir sekilde de cevap gelmistir yazdiklarima. Eskiden elle yazardim, bir sure sonra bir arkadasim el yazisi tuslari olan bir daktilo hediye etti, onunla yazdim. Hediye ederken de soz verdirtti. "Yazacaksin", dedi. "Bana soz ver". Sozumu bugune kadar tutmadim, kutuphanenin ustunde duran daktiloya, toz alma haricinde dokunulmuyor. Bu blog vesilesiyle kireci cozulur mu parmaklarin bilemem. Cozulurse sozumuzu tutariz elbet. Neyse donelim bulmaca kismina. Kafam karisik. Neler neler girdi son yillarda hem zihnime hem kalbime. Simdi onlari yasamda temize cekme zamani. Temize cekme, ve sonrasinda da oturup soruyu yeniden yeniden yeniden cevap gelene kadar sorma zamani. Ben kimim?

8 yorum:

Geveze Kalem dedi ki...

Merhaba,
Sizi buldum az önce, okuyacağım. Ama dedim ki, şöyle başından başlayayım.:)
Demir tozlarına benzetiyorum bizleri, devasa bir mıknatısa sürükleniyoruz hepimiz. Kimimiz merkeze daha yakın, kimimiz uzak. Dolayısıyla yola çıkma zamanlarımız da hep başka başka. Bazen uzaktan gelenler yol üstündekilere 'şöyle bir' dokunuveriyor.'Ora'ya yolculukta kimi zaman öbek öbek toplanıp, 'bir' halde yolculuğu deneyimliyoruz. Harika bir şey bu!:) Yakın bir süre önce bana 'kim dokundu' bilemiyorum, ben de yol aldım gidiyorum bu kalabalıkla. Çevremdeki herkesin daha önce hiç tanımadığım 'ben gibiler' olduğunu fark edip seviniyorum.
Yazdıkların ve yazacakların beni ilgilendiriyor. Tüm olanla ilgili her şeyin ilgilendirdiği gibi...

Bu yolda giderken sana baktım, gülümsedim. Ve sen de farkında ol diye birkaç sözcükle buradayım işte.:)

Sevgilerimle...

Uma dedi ki...

Tanri tohumu attiktan sonra, merakla sulatiyor yesertiyor kendini, inanclar buyutup, meyvelerini verene kadar cekiyoruz her turlu derdi tasayi, keyfi neseyi. Baharda cicek aciyoruz, yazin meyveleniyoruz, meyvelerimiz olgunlasinca yerlere dokuyoruz, yine biz yiyiyoruz. Herseyi yapan O, seni bana gondermisse vardir bir bildigi, bana lazimsindir ogrenmemde, buyumemde. Hosgelmissin, basimin ustunde yerin var Tanri misafiri...

Selen dedi ki...

Oradan oraya atlarken yolum buraya dustu, nasil geldim unuttum bile. Sadece buldugum icin duydugum mutlulugu algiliyorum su anda. En bastan baslamak istemistim okumaya, cok iyi yapmisim :)
Merhaba!

Uma dedi ki...

Alice harikalar diyarinda yani :) Girdin mi bir kez, cikis yok, dusus var ama cikis hic yok :)) Hosgelmissin :)

Selen dedi ki...

İyi ki gelmişim :)

Yorumun beni çok etkiledi. Şu ana kadar hep çocuklarımın beynimden geçenleri okuyabildiklerini düşünüp onların söylediklerine şaşmıştım. Ama dediğin çok mantıklı... Hiç bu şekilde düşünmemiştim. Teşekkür ederim.

Uma dedi ki...

Denk gelirsen yazmisligim var Mira'nin verdigi mesajlari, ya da guya Mira'ya ogretiyormusum gibi tekrarladigim cumlelerin aslinda bana soylendigini duydugumu :)

Adsız dedi ki...

bir atomun merkezinde cekirdeginde notronlar var... protonlar var.. bizse yorungelerdeki elektronlar.. donuyoruz.. merkeze dogru onu seyreyleyerek donuyoruz... enerjisi disarisi icin en dusuk olan elektronlar merkez tarafindan kapilir ve bir protonla ASK edilip notral halde notrona yani HiC'e donusur.. ASLIMIZ budur bizim HiC.. notr... en guzel hale donusmek icin donuyoruz... ada

Uma dedi ki...

Noel icin emailler yollarken surekli ismini gordum. Hep icimden gectin. Ne mutlu duyup gelmissin :)
Sevgiler,