30 Ekim 2009 Cuma

Dus-tum

Rishikesh'te baslayan, neye bagli tekrarladigini bilmedigim basdonmem gecen gun tekrarladi. Bu seferki en siddetlisiydi ve en ogreticisi.

Yan yatiyordum, gozumu kapadim, ve birden donemeye basladim ama hizi inanilmazdi. Sanki bir gokdelenin tepesinden done done dusuyor gibiydim. Bagirdim ve yanimdaki masayi tuttum. BIr kac dakika sonra tekrarladi, yine korkunc bir hizla dustum. Bagirdim ve esimin kolunu tuttum sikica. Son seferinde yine ayni hizla dustum, yine bagirdim ve bu sefer esimi tutup birakmadim. Sonra kendimi seyretmeye basladim.
Bagirmistim, korkmustum. Dusmekten.
Bagirip sonra tutunmustum, korkmustum. Birakip gitmekten.
Bagirip duruyordum bitsin artik bu oyun diye, hani ?? Hala gidecek olsam bagirip, dunyaya ait olan kocama sarilip gitmeye direniyorum.
Dustugum yer neresiydi. Bagirmasam baska seyleri farkedebilir miydim?
Duserken tutmasaydim, gercekten gider miydim ?
Durdugumu sandigim yer neresiydi ki?
Oylece uzaniyordum. Vucudum uyusmus gibi, aslinda cok titresir halde.
Zihnimdeki uma'nin sesi vir vir konusuyordu. Ben dinliyordum. Uma'nin sesi, Ben'im dudaklarima dokunmuyordu bile. Uma'nin sesi kenarda bir yerde susmadan konusuyordu.
Laf edip duruyordu o an olmakta olan, daha dogrusu olmayan seylere. Beklentilerini ve beklediklerini goremediklerini konusuyordu vir vir. Su anda bana boyle olurken benim kocam, kizim vs vs diye devam ediyordu vizildamasi.
Ve Ben dusuyordum.
Uma bagiriyordu.
Korkuyordu.
Hala mi ?
Neden ?
Birakamadigin ne ?

4 yorum:

sufi dedi ki...

Sevgili Humam;
Bugünlerde aynı şeyleri mi yaşıyoruz ne?O bırakamadıklarıma bir de veda mektubu falan yazıp gitmeye hazırlanış gibi sanki. sufi saja da yayınlamaya kalkıyorum sufi cem engellemese göçtüm zannedeceksiniz.Kelimelere döktüğümde bakıyorum ki ne çok vazgeçmekten korktuğum ya da zor gelen şey varmış farkediyorum çok şükür.Seni seviyorum can dostum özlüyormuyum hayır, çünkü seninle hep konuşuyorum.Aşkla kal.

nilüfer dedi ki...

evet zaten bir düştün, rüyadan uyandığını görüyorsun rüyanda...

not: dün geceden bugüne sarkan başdönmem var, alışıyorum artık dönüşüne..

Uma dedi ki...

Bence sen yaz da hepimiz de alisalim gitme fikrine :)

Uma dedi ki...

Ruyadan uyanmadan once mincikliyor iste Swamiji beynimi :) kalbim zaten ellerinde.