2 Temmuz 2009 Perşembe

Haller

Tam zamanli annelik donemim bitmis gorunuyor. Mira'nin yeni okulunda keyfi yerinde.
Hicbir gun isim olmaz artik diye dusunurken, hergun kendimi spontan bir akisin icinde buluyorum. Cok yogunken bu akis bu kadar acik gorunmuyor. Simdi ise seyretmesi pek keyifli. Bir yerden bir yere goturuluyorum. Birinin onunden digerinin onune geciriliyorum. Bir sohbetten digerine sozlerimi seyrediyorum. Bir kucaklasmadan digerine Tanri'yi hissediyorum kalbimin dibinde, kalplerde. Kendimi kucakliyorum her seferinde. Kendime konusuyorum. Kendimi dinliyorum. Kendime gidip, kendime bakiyorum. Her konusulanda nelerin degismekte olduguna ve nelerin degisip donustugune bakiyorum. Yilan gibiyim, kertenkele gibi, bukalemun gibi. Duruyorum. Sakin.
Gun sessiz ve durgun ve buz gibi geciyor sicaga inat. Aksam olunca bazen kucuk volkanlar patliyor. Onlari da seyrediyorum, kabul ediyorum artik.

Bazen yakaliyorum seyrederken nasil da Uma olmaya calisiyorum. Icimden iltifatlar duyuyorum etraftan veya yargilamalar. Guluyorum kendi kendime.

Dusunuyorum gecenlerde izledigim bir gorselde soyleneni. Binlerce yildir insanda bu potansiyel olmasina ragmen neden Gercege kavusan bu kadar az diye. Nedir durduran diye soruyordu. Korku mu yoksa tembellik mi ?

4 yorum:

Pinhan dedi ki...

bi konuda hepsinden biraz daha fazla ilerleyip, once bu yogunluktan cok keyif alip, bir sure konunun icinde debelenip ve yukunden sikilip 'amaaan en mutlu insanlar da cahiller ha' diyerek kendimi yolumdan cevirdigim olmustur :)velhasil-i kelam bi yola bas koymak ole kolay mesele degil... Allah kendine ulasmaya calisan velilerinin yolunu acik etsin :)

Uma dedi ki...

Tembellikten dem vurmussun sanirim :)
Amin diyorum duana can-i gonulden ...

sufi dedi ki...

Bence, KORKU en büyük engel..Bir de (kilitlerin kapalı oluşu)insanın gerçeğe kavuşmasına engel olmasın?Balmumuyla mühürlendiyse zarflarımız içindeki manayı dışa çıkarmak mühürleri ŞEMS gibi birilerinin sökmesine bağlı bence.Hallerden hallere geçişinde ivmelerin hoş olsun can hümam sevgilerimle.

Uma dedi ki...

Sems'in degisik suretlerde muhurleri actiktan sonrasina dair duydum ben de soruyu :)
Yoksa Ahhh be Suficim ne kapali zarflar var tozlanmis. Sira herkese gelecek bunu bilmek guzel :)