9 Mart 2009 Pazartesi

Sevgi kaca?

Bu Ankara beni pek bir altust etti, havalandirdi. Icimdeki yasam enerjisini bir aciga cikardi ki, yollarda cam acik gezdim karin sogugun ortasinda. Dondugumde bir aci vardi uzerimde bir turlu cikmayan. Esimin bir saf sozune, gozune patladi aci. Sonra dindim, duruldum, baktim patlayana. Gosterdiklerine.
Sevgi, gercek dogam benim, oldugum hersey olmayi biraktigimda bana kalan tek miras, Baba'min emaneti. Baba'min tohumu. Baba'm ve ben... Hersey aslinda. Oysa bilmemek bunu ve satin almaya calismak. Takas etmek dunyada senin elinde oldugunu sandigin seylerle.
Cici kizlar sevmezdi beni, ya da ben onlarin yaninda durmaya layik bulmazdim kendimi. Hep kapici kizlariyla oynardim. Simdi sukrediyorum onlarin o safliklarinda bozulmadan kalabildigim icin. Cici bir kiz geldiginde de bebegimi verirdim misal, beni sevsin diye. Sonra yemek ismarladim beni sevsin diye. Sonra vaktimi, kulagimi, kalbimi verdim beni sevsin diye. Sonra ellerimi, kollarimi, yatmak icin bagrimi verdim beni sevsin diye. Sonra verilecek her cm2 yi verdim beni sevsin diye. Zihnimden dogan suprizlere bogdum herkesi bir bir, beni sevsinler diye. Elimdekileri verdim, bir damla sevgi icin. Geriye alamadigimi simdi bilerek, elimde oldugunu sandigim herseyi verdim. Umutlarimi, hayallerimi, gozyaslarimi... Yeter ki beni sevsinler diye.
Oyle cok sevmis ki beni, ne verdiysem izin vermedi o bir damlanin bana gelmesine. Gelse de sonra zehir zemberek etti. Bir damla sevgi icin hazirim, oderim bedelleri derdim. Odedim, her zaman odedim. Bir damlaydi...
Oyle sevmis ki beni, cogu zaman hiiicc vermedi, ben bedelleri odedim, ama eve elim bos dondum. Evde, kalpte bekleyendi, beni hep bekledi. Ne zaman yeter artik bitir bu cileyi desem, ne zaman ki elimi etegimi ceksem hayattan, ölüme yalvarsam, sabahina bir cosku filizleniverirdi kalbimden, bir ciglik, bir sevinc. Sanki kan aglayan benim gozlerim degil, sanki parcalanmis, lime lime edilmis benim kalbim degil. Hoooppp degis ton ton edalariyla bambaska bir ben yaratirdi dokuntulerin arasindan. Bir sevgi dolar tasardim, gulerdim, delirdim herhalde diye.
Cok sukur elimi hic birakmayan Eli'ne. Cok sukur kanayan yaralara, cok sukur karsiligini bulamadigim eksik sevgilere. Onlar olmasaydi nasil arkami donerdim, nasil Gunes'i gorurdum ciplak gozumle.
Sukur vermediklerine, sukur benim olmayanlara, sukur doktugum butun gozyaslarina, kanayan butun anilara. Bitti....

9 yorum:

sufi dedi ki...

Gerçek doğa'n olan sevgi babandan sana mirassa ben de de bir adet babamdan kalan miras var,adı:Sevgi olan.Onlar olmasa biz severmiydik birbirimizi?Babam çocukları çok severdi ve her zaman çantasında onlar için şeker bulundururdu.Bir gün pejmurde sümüklü eli yüzü kir pas içindeki bir çocuğu sevdi.Ben babama hayretle bakmışım ki;"Bak kızım dedi güzel ve temiz çocuğu herkes sever , önemli olan sevgiye muhtaç olana onu vermektir"
Sevgiler dilek.

Uma dedi ki...

Ah Suficim, babam super bir insandi, ama el iyisi ev delisi derler ya, oyle hatirlayabilirim rahmetliyi :)
Senin babani ise hikayelerinden biliyorum, sansli bir meleksin sen :)
B'si buyuk olan Babam ise O, benim baska babam yok :) Gurudev'in dedigi gibi Babam Himalayalar, annem Ganj. Uma ismini alis nedeni de bu belki. Uma Himalayalarla, Ganj'in kizi :)
Simdilerde temiz goruneni sevmek daha zor gibi, tabii O'nun gozuyle goremedigimizde....

Prem Om

guguk kuşu dedi ki...

ahh bu babalar, bütün genetik mirasının yanı sıra bana bıraktığı isim. Sanki bana bıraktığı görev. Giderken bana bıraktığı vicdan azabı ve sonrasında dönüşüme neden olan bu azap. Tüm babalara: ellerinizden öpüyorum.

Uma dedi ki...

Ben de ellerinden opuyorum sevgili Guguk Kusu, ama yazida buyuk harfle yazilmis Baba, Tanri'dir. Buyuk harfle yazdiklarimin hepsi O'dur :)

Prem Om

guguk kuşu dedi ki...

hay allah Onun ellerinden öpmek, bilmemki izin verirmiki, ölmeden öpmek mümkünmü ki:)))

Uma dedi ki...

Bence O'ndan baskasinin ellerini opmemiz mumkun degil ki ? :)

tutsak dedi ki...

Bir sel olur ve kimi bir sandal bulur, kimi dağlara çıkar fakat bir rahip kiliseyi terketmez. sular yükselir bir saldalcı gelir kurtarmak ister,ama rahip ben rabbime güveniyorum o beni kurtarır der sular yükseldikçe rahip te kilisenin içinde yukarılara çıkmaktadır en sonunda minareye kadar çıkar ve bir helikopter gelip kurtarmaya öalışsa da rahip reddeder aynı gerekçeyle ve sonuçta sulara kapılarak rabbine kavuşur şaşkın bir vaziyettedir sorar ben sana güvendim ama sen bana yardım etmedin. Olurmu der Rabbi;''sular yükseldiğinde sandalla seni kurtarmaya gelen kimdi sanıyorsun, ya da minarenin tepesindeyken helikopterle gelen''
Evet O'ndan başkasının ellerini öpmemiz mümkün değil.

Uma dedi ki...

Evet Allah gonul gozumuzu hep acik tutsun :)

nilüfer dedi ki...

AN KA RA, RAnin andaki kutsal tapinagidir:)sarsar,titretir ve dönuştürür:)