28 Mart 2009 Cumartesi

An

Beyaz carsaflarin ustunde, kucagimda elektronik su alet, altinda yorgan. Bagdas kurmusum, parmaklarim tasvir ediyor vucudumun konumunu. Oysa Ben yazamiyorum. Oturdugum otel odasinin penceresinden Selimiye Camii'nin minaresi gorunuyor, yaninda da uzanmis gulumsuyor Rumi yesil kubbenin altinda, onunde babasi, yaninda ogluyla. Ben yazamiyorum. Kalbim ellerine emanet, aklim donen dervislerinde, kulagim okunan Kur'an ayetlerinde.

Eksik olan tamamlanir bu kapidan girince diyor, agliyorum. Tamamlanmak ne buyuk bir odul diye agliyorum, tam olmanin tarifsiz hazzi yuregimi kabartiyor, gozyaslarimi tasiriyor. Beni gormeyen Mira bir sure sonra yanima gelip kollarini bana uzatiyor, kucagina al diye. Kucakliyorum, sariliyor boynuma, opuyor opuyor, agladin mi sen diyor. Halbuki hicbir yerimde delili yok o anin, o hissediyor. Ya da O gonderiyor, opsun diye. Ya ben nasil opecegim seni, nasil gosterecegim katmer katmer kabarmis Sevgiyi. Kime ne gostereceksin diyorsun degil mi?

Annemin sozleri kalmis hep kulagimda cagirmadan gidilmez Rumi'ye diyor. Senelerce bekliyorum cagirsa da gitsem diye. Bu sefer firsat doguyor, ben ise temkinli. Cagirmissa gideriz diyorum iki gun oncesine kadar. Bize yol gosterecek candan bir rehberi ariyorum iki kere otelle ilgili (yanlis anlamis olabilecegimi dusundugum fiyatlar nedeniyle). Telefonda otel sahibinin sozlerini iletiyor bana. "Gelsinler gelsinler, gelsinler de misafirimiz olsunlar. "
Benim soylediklerimin sorduklarimin bahane oldugunu anliyorum. Rumi'nin öldüğünü soyleyenlerin de yanildigini.... Ask oyle bir doluyor ki kalbe, sinavlar su gibi bitip gidiyor basariyla. Yolda bekleyen var. Gitmeli!

Cok sukur cagriya, cok sukur ....
Eksiktik tamamlanmaya niyet ettik... Cok sukur niyetin dile gelisine.

8 yorum:

nilüfer dedi ki...

AŞKsiz olmaki ölü olmayasin,AŞK ile öl ki; diri kalasin

Aşıkların gönüllerinin yanışıyla gözyaşları olmasaydı, dünyada su da olmazdı, ateş de.

demiş..

tutsak dedi ki...

Sen anlatırken bile gözlerimden yaşların akmasını engeleyemedim. Gittiğim her iki seferde de yaşadığm aynı duyguları içimde hissetttim evet Rumi ölmemişti, yaptığı çağrıyı sanki 600 sene önce değilde dün yapmış gibi kim olursa olsun duyup ta gelmişlerdi insanlar İngiltereden, Japonyadan, Fransadan daha kimbilir hangi ülkelerden. Sen ölmedin yaşıyorsun derken yüreğimin yanan ateşi gözyaşlarına dönüşmüştü.
Mübarek olsun.
Sevgilerle

sufi dedi ki...

Bu yaşamımda kendime hiç saat almadığımı bir yazımda yazmıştım hatırlarsan.Ama Sevgili Rumi rüyamda Mesnevi'nin arasında saat yollamıştı bana.
Hala manasını yorumunu yapmadım, sihiri bozulmasın diye.


Eveet....... galiba mübareği ziyaretim ondan sonra oldu.Cevap Senin yazını okuduktan sonra geldi. Çok şükür.Çağırmadan gidilmez diyen annene bir an sitem etmişken yüreğim, demek ki çağrılmışız da gitmişiz diye de yanıt buluyor rüyam böylece.Kucaklıyorum seni.

Adsız dedi ki...

vakti şerifler hayrolsun hayırlar feth şerler def olsun uma'nın seyri sefası daim olsun demi hazreti mevlana sırrı şemsi tebrizi keremi iamamı ali hu diyelim...huuuu
(konstantiniyye de bir konyalı)

Uma dedi ki...

Guzel mesajlariniza yorum yazamiyor parmaklarim. Ne zaman derinlere insem pisliklerle cikiyorum, yine bir baska temizlik zamani...
Prem OM

tutsak dedi ki...

konstantiniyedeki konyalı Can Yazarmısın ?
Msn adresim
Kamilbekiryaylimqmsn.com

Nilambara dedi ki...

Sevgili Uma, epeydir aklımda iken unuttuğum bir resmimi hatırlattın bana... Mevlana'nın türbesi önünde oturmuş kaybolmuş bir çocuk, elinde bir taş ile oynayan... o resimdeki çocuk henüz 5 yaşında ama bu yaşında o taş hala başucunda... hep bu resmi bulup bu anıları yazmak istiyordum ki hatırlattın tekrar, teşekkürler sana ve Şükürler olsun senin kanalınla hatırlatana :)
sevgilerimle...

Uma dedi ki...

An'larin, an'ilarin dile gelesi varmis :) Sevgilerimle...