8 Aralık 2012 Cumartesi

Gule gule


Bugun bir baska dugun gecesi. Bilsem de kavusma var, bilsem de guzel ellerde simdi, aglamaktan alikoyamiyorum kendimi. Icimden soruyorum Swamiji'ye bilsem de agliyorum, hala bilmedigimden mi ? diye. Sonra yasini tutacaksin diye bir cumle cikiyor icimden. Kendim onu hissederken uzulmuyorum, hatta rahatliyorum, acilari bitti diye. Ama baskalarinin gozunden baktigimda tutamiyorum gozyaslarimi.
Dayimin birtanecik aski. Kizinin bir tanecik dostu. Oglunun birtanesi. Benimse sevgili yengem. Beni dinledigine inandigim nadir insanlardan. Sekercigim diyen yengem. Bilge kadin. Sakin, durgun.

Dayimla birbirinize sarildiginiz fotograftaki gibi simsiki sarildim, koydum seni geri kalbime. Hep oldugun yere.
Hayatimda eksikligini cok hissedecegim insanlardan birisin. Sekercigim diyen sesini, gulusunu, bakisini, salinisini, hep hatirlayacagim. Markette birsey, kitapta birsey, resimde birsey, gazetede birsey, birgun biryerler, mutlaka hatirlatacak seni. Kalbimdeki yerin ciz edecek. Ama yine de gulumseyecegim.

Once babami verdim kansere, sonra Suficigimi, simdi yengemi. Allah yakinlari bu hastaligin derdine dusmus herkese sabirlar versin dilegim. Acaba insanlar sevgilerini paylasabilse, uzulduklerinde uzulduklerini, kizdiklarinda kizginliklarini soyleyebilse, ofkelerin yerini dostluklar alsa, azalir mi bu hastalik?


12 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

canım.

Evren dedi ki...

Kanser için üzüntü kaynaklı diyordu bi makale... İnanmıştım okuduğumda, tanıdığım nice güzel yürekli, üzüntüyü derinlerinde yaşayan insan bu hastalığa yakalandı, kimi atlattı, kimi Ona kavuştu. Belki de dediğin gibi sevgi olsa, herşey başka olurdu şu yaşadığımız dünyada...

Budeliçocuk dedi ki...

Başın sağ olsun arkadaşım..

Bazen diyecek bir şey bulamıyor insan..

Uma dedi ki...

Olum en guzel alarmli saat. Hep hatirlatiyor uyanma saatini, ama sanirim biz surekli tepesindeki o dugmeye basip 10 dk daha uyuyayim diyip yorganin altina saklaniyoruz.

tutsak dedi ki...

Gidenler bir kez daha yalnızlığımızı hatırlatıyor bize. Tek başımıza bunca deneyimi yaşamak, kendi kendimizi bir başka boyuta uğurlamak gibi sanki. Bir parçamız burada, diğeri başka bir yerde...

beste dedi ki...

Umacim canim basiniz sagolsun. Daha iyi bir yerde eminim o. olum en kotu sey degil hayatta ama kabul etmesi her seferinde çok zor. Yolu açik olsun.

Uma dedi ki...

Hepinize tesekkur ederim, kendinizi paylastiginiz icin benimle...

nilüfer dedi ki...

Hooffff...

Güle güle gitsin Rahman ile Âşk ile nûr olsun yolu, mekanı cennet...

Selen dedi ki...

basin sagolsun Umaji. gidenin yokluguna alismak zor, sabir diliyorum.

Uma dedi ki...

Sagol guzelim

Brajeshwari dedi ki...

canım benim...

Uma dedi ki...

sensin...