8 Nisan 2011 Cuma

Yeni ders

Kendimi bildim bile astrolojiye bir ilgim vardir. Inanirim yildizlar gezegenler sekil degistirince bizim de degistigimize. Yilin sonunda tesadufen Suan Miller'in astroloji sitesi ile tanistim. Aylik burc yorumlarina girdim. Esim o haftasonu snowboard yapmaya gidecekti ilk kez arkadasiyla. Onun burcunda bu haftasonu snowboard ski gibi kar sporlari yapmayin kendinizi yaralama riskiniz cok yuksek diyordu. Isiyle ilgili de tarih tarih inanilmaz detaylar anlatmisti. Okudum esime de sok olduk ikimiz de.

Bu arada benim burcumun benle hic alakasi yoktu, normal bir yasantim yok diye sanirim :) Neyse ben o gunden itibaren esimin burcunu her ay takip etmeye basladim. Nisan ayina kadar. Bu ay Mercury'nin gerilemesi var 23 Nisan'a kadar. Hicbir isi kabul edemezsiniz eger eskiden tanidiginiz biri teklif etmiyorsa diyordu.

Oysa esim bir is teklifi almisti. Ve 7 Nisan'a kadar da cevap ve imza bekliyorlardi. Beni aldi bir sıkıntı. Bir butun haftasonu basinin etini yedim. Soyle dersin, soyle itelersin tarihi, soyle yaparsin, boyle de yapabilirsin. Bak icine sinmeyen en ufak birsey olursa hayir diyebilirsin. Arkandayiz biz. Neler neler. Gorusmesi Pazartesiydi. En son Pazar aksami kendi sesimden tiksindim ve cumleyi yarida birakip patates cuvali gibi attim kendimi koltugun ustune. Kendimi nasil da kaybetmistim.

Derin nefesler aldim. Kafami gokyuzune cevirdim. Dua etmeye basladim. Zaafimi gormustum, korkumu. Sonra acmaya basladim kalbimi ki ucsun icindeki tortular, korku adinda beni sıkıntıya sokanlar.

Mercury de Sen'sin, Ay da, Gunes de Sen'sin, Saturn de. Ne geliyorsa her gelen Sen'den. Bizim hayrimiza. Belki ilk basta kotu gibi gorunse de biliyorum, her yol Sana biraz daha yaklastiriyor bizi. Hep bir korku vardi icimde, eyvah Mercury geriliyormus, ya simdi imza atarsa ve sonra sorun cikarsa? Eee sonra sorun cikarsa ne olur? Sorun cikar, sorun cozulur. Hepsi iyiligimiz icin olur. Sana teslimim, dedim.

Pazartesi gunu gorusmeye giden esim aksam geldi. Icin rahat mi dedim. Karnimda kelebekler ucustu, dedi. Iste Tanri'nin dilegi buydu. Ne zaman icimiz heyecan icinde, o zaman orda iste O. O kelebeklerde.

O istemezse yaprak kimildamaz, O istedi, biz oynuyoruz...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım Umam,
Mercury de, Güneş de, Ay da O nun izninde dönmüyor mu?
Hiç bakmadım yıldız fallarına ya da beni yönlendirecek gereksiz bilgilere.
Her ne yaşayacaksam ve göreceksem O nun izni dahilinde olacaktır.
Hani "Teslimiyet" dedik ya, o ndan gayrısı hikaye.
Nasibim neredeyse, ne dilediyse benim için o olacaktır.
Bizim çirkin gördüklerimiz güzel, güzel gördüklerimiz de çirkin olabiliyor.
İnancımızla varız, inancımızla yarınlara umutla bakabiliyoruz.Kalplerimizde ki o güzel sevgiyi yok etmesin, mühürlemesin yeter ki.

Uma dedi ki...

Evet, bazen dagilsam da yola hemen geri donuyorum sukur ;)

Brajeshwari dedi ki...

bazen günleri unutuyorum.Mercury nerde, ne zaman gerileyecek takip edemedigim zamanlar bunlar...Neyseki hayatimdaki bazi seyler 23 Nisan sonrasinda gerceklesecek diye de seviniyor bir yanim:)

Gerçekten de zaten bir sürü şey ile çeperlenmiş hayatımızda, bırakalımda mercury de olmasi gerekeni olsun. Biz ne dersek diyelim zaten olan oluyor. Güneş çıksın, ay geceyi aydınlatsın ve biz hepsiyle uyumlu olalım dilerim.

Uma dedi ki...

Evet di mi :) Insallah guzelim!

Uma dedi ki...

Balik hanim tam bir balik gibi kapattiniz kapilar cekip gittiniz, nerelerdesiniz, umarim hersey yolundadir da oylesine esip gitmek gelmistir icinden!