31 Ekim 2010 Pazar

Cadilar Bayrami

Bugun cadilar bayrami. Ilk bayramimiz, mubarek olsun. Gittik kapi kapi seker topladik. Insanlar cesit cesit kostumlere burunmuslerdi. Kimisi melek, kimisi seytan, kimisi canavar, kimisi uzayli. Uc polis gecti yanimizdan, onlar da kostumluler sandim. Meger gerceklermis.
Eve donus yolunda bir ev ahalisi korkunc kostumler giymis, yoldan gecenleri korkutuyorlardi. Mira'yi kucakladik ki arada kotu bir anisi olmasin diye. Sonra sessizce gulumseyerek canavarlara el sallayarak gectik.
Eve donus yolunda ben Mira'ya " annecim korkucak hicbirsey yok aslinda, o canavarlarin icindekiler insan" dedim.
Sonra durdu yine hersey. Asil korkulacak olan insanlarin icindeki canavar miydi? O da bir maske degil miydi? Ya da canavar kiligindakiler aslinda iclerindekini mi ifade ediyorlardi, ellerine gecen bu Cadilar Bayrami firsatiyla. Sonra kendimizi dusundum. Belki bu sene ilk oldugu icin biz kostum giyinmemistik. Acaba giyecek olsak ne giyerdik?

Gunluk hayatimizda kac kostumumuz kaldi? Kaldi mi ki?

6 yorum:

Selen dedi ki...

Melek olurdun sen bence :)

Uma dedi ki...

Rahibe de olabilirim :) Sen ne olurdun ? Aslen melek olan kadin :)

Selen dedi ki...

Kostumu nerden bulurum falan sorunu olmasa Saraswati olmak isterdim. Neden diye sorma, hic bilmiyorum Saraswati'nin beni neden buldugunu :)

Uma dedi ki...

Ben acaba ne kadar sukretsem yeter. Hic yetmez.
Sen de Saraswatisin
Saraswati ne cok manifest olmus hayatimda bana neler neler soyluyor her gun, yuregimi oksuyor narin elleriyle, melodik sesiyle...
Iyi ki varsin :)

Uma dedi ki...

Selencim yorumda unutmusum yazmayi. Ashram'da Gurudev'in inisiye ettigi rahiplerin soyadi Saraswati'dir, cunku Gurudev'in lineage'i diye.

Selen dedi ki...

Cok ilginc... Ben bir tek Saraswati'yi biliyorum, bu konuda hic arastirma da yapmadim. Bir gun cok sevdigim bir arkadasim benden tahta bir Saraswati heykeli istedi. O gune dek adini dahi duymamistim. Tahta heykelini bayagi bir aradim, o sirada tanistik, daha sonra da Bali'de pek cok kez kucuk, buyuk heykeller ve adina yapilmis tapinaklar seklinde karsima cikti. Orada dinledim onun hikayelerini ve buyuledi beni bu guzel tanrica. O zamandan beri oyle yada boyle bir sekilde hep karsima cikar, burada da ciktigi gibi :)

sevgiler sana :)