5 Ekim 2010 Salı

Yardim

Bugun guzel bir kalbin cok guzel bir yazisini okudum. Olmek uzere olan bir adam asik oldugu kadini bulmaya calisiyordu. Adam ölmeden once kadinla bulusamadigi icin Tanri'ya sitem ederken, Tanri adama; "seni O'na goturmeye geldim" demisti.

Donup gecmise baktigimda beni bir digerine goturen neler neler var diye, her yerde Tanri'nin parmak izlerini goruyorum. Oyle olmasaydi asla boyle olmazdi cumleleri geliyor ardi ardina. Biriyle paylasmaya kalksam bunu genelde ne kadar olumlu dusunen bir insan oldugumu soyluyorlar. Oysa ben olumlu dusunmeyi hic bilmem. Swamiji birgun gecmisinde cok acilari olan insanlar olaylara iyi bakamazlar diyordu. Kendimi bulmustum o cumlede. Hala beceremem olaylara olumlu bakmasini. Ama simdilerde bunun yerini alan sey dogru okuma.

Mira ingilizceyi sokmeye calisiyor. Soyle konusuyor blumakndlrjkalkjashfliuwhef I KNOW, hsdfjhwef janfk MAYBE, nvkjdf;ka SURE :) Kendimi aynen onun gibi goruyorum. Zaten en guzel aynam degil mi ? Okumayi sokene kadar Tanri gulerek bakiyor, saclarimi oksuyor. Yanlis okuyup ofkelendigimde, sariliyor, sabrediyor, bekliyor.

Anneme yolda giderken bu ne diye okuturmusum, butun tabelalari. Otobustekiler "Allah sana sabir versin kizim" derlermis. Sonra 3.5 yasinda almisim gazeteyi okumusum. Simdi de boyle isliyor duzen benim icin. Yol boyunca asili olan yazilari okutuyorum Swamiji'ye, Gurudev'e, Siddhi Ma'ya, Ramana Maharashi'ye, Mooji'ye, Papaji'ye. Okudukca onlar yaziliyorlar kalbime. Sonra birgun yanliz yururken yolda gordugum yaziyi okuyabiliyorum kendi kendime. Bazen de uyduruyorum, ama onemli degil uydurmam da. Melodi dogru. Mira'da goruyorum. Ayni yabancilarin konusma muziginde uyduruyor dili, araya da yerlestiriyor dogru kelimeleri.
Muzik dogru olduktan sonra, kelimeler bulacak bir bir yerini, kendi ritminde.

Tanri seni O'na goturmeye geldim diyor, beni Tanri'ya ne goturuyor? Mira'ya duydugum ofke, esimin beni incitmesi, yagan yagmur, pisirdigim yemek, yuzdugum su, yurudugum yol, okudugum yazi, yazidaki adam, adamin sitemi, sitemin nedeni....

Okumayi ogrendikten sonra butun yollar Bagdat'a cikiyor. Eldeki bulgurda Dimyat'a pirince gidesin diye hic oluyor.

8 yorum:

Evren dedi ki...

bazen bana derler ki, sen başka pencereler açıyorsun... ben bazen kendime derim ki o pencereleri kendin için de aç. nedense hep olumsuza takılırım. onca güzel şeyin, ne kadar güzel olduğunu da bazen ve genellikle çok sonra dönüp de baktığımda görürüm. beni O'na götüren şeylerin o anda, oluştuğu anda değil de, epeyce sonra algılayıp biriktirmem ve teşekkür etmemle mümkün olduğunu görürürüm. ben bir koleksiyoncuyum. :)

ben de anneme bütün kitapları defalarca okutur, atladığı yerler olduğunda da kızarmışım, öyküde bir de bu da olacaktı diye. annemeher gördüğüm şeyi okuturmuşum. erken okumayı öğrenmişim ve yazmayı. sonra da okulda çok sıkılmışım bir çubuk bile çizemiyorlar diye. küme lideri olmuşum. bir de kırmızı kurdelem olmuş. elma ağacında da ilk üüçte yer almışım.

hayatı okumayı da seviyorum. bazen ve sıklıkla yanlış okusam da, bundan vazgeçmiyorum.
belki bir gün ve dilerim çok da geç olmadan doğru kelimeleri doğru yerlerde vurgusunu da ihmal etmeyerek en güzel şekilde okurum.

ay ne çok yazdım değil mi?

blog yazısı oldu sankim biraz :)

sevgiler...

Uma dedi ki...

Yaz Evren'cim istedigin kadar :) Elin aliskin ya yazmaya, duramiyordur :)) Okumayi erken sokeriz burda da insallah :)

Brajeshwari dedi ki...

hsdfjhwef janfk KNOW, hsdfjhwef janfk LOVE U, :)

Uma dedi ki...

Mira'nin simdi oyun oynarken mirildandigi sozuyle cevaplayayim seni :) jawbdcijWBDC EXACTLY :)

Ben de soyle devam ediyorum; hkJDNKJnv LOVE YOU TOO :)

nilüfer dedi ki...

seven BEN, sen bahane:)o bahaneler olmasa, sonuçlar sebepleri nasıl görünür kılardı?:)

Uma dedi ki...

Evet aynen oyle, ama ben hepimiz bir araciz dedigimde cok kirici oluyor dediklerim :) Insanoglu onemli olmak istiyor :)

Selen dedi ki...

Bugun bana bir mesaj varmis burada.. Onu bulmaya geldim, gelmisken de merhaba diyeyim dedim. Yeni yazi yazmamissin, is basa dustu simdi... Hadi bana kolay gelsin :)

Uma dedi ki...

Ben de gelip bakiyorum sana hmm yeni yazi yokmus diyip geri donuyorum odama :)
Sana hep kolay gelsin, zor olursa suphelen, yanlis yapiyoruzdur kesin cunku :)
God is simple, and He is always in simple thinks...