8 Ocak 2009 Perşembe

Hosgeldin

Iki gundur ne zaman saate baksam ya 17.17 ya 22.22 ya 23.23 hep ikisi de ayni. Saka gibi... Dun universiteden sevgili hocamla konusurken Tanri kendini sana hatirlatiyor, ben burdayim diyor dedi. Ben de guldum ne zaman unutuyorum ki diye. Basdonmelerim devam ediyor. Bunu ilk yasadigimda 3-4 saat surmustu ama cok siddetliydi ve Hindistan'daydim. Sonrasindaki iki ay boyunca ayaklarim yere degmeden yurumus, sarhos gezmistim. Agzimdan bana ait olmayan kelimelerin cikisini dinlemistim. Bu seferki daha degisik. Daha az rahatsiz edici. Kafami cevirdikce donuyor dunya, sabahlari bir de. Bu sefer oyle onceki gibi sarhosluk getirmedi, yeterince alistim herhalde icmeye :) Ama farkettigim pek bir hosgoru, sabir ve yumusak baslilik getirmis. O zamanlar bir yoga pozunun efektini gormek icin Trikonasana'da dururdum, simdi ki aynam Mira. Bilmiyorum bu yasanan ne, bana neler getirecek. Neler goturdugunu de daha cok iyi bilmiyorum. Ne kadari kalici ondan da haberim yok. "Zaman"la anlayacagim, gecmise baktikca farkedecegim degisimin nasil gerceklestigini. Simdilerde kalbimde yasadigim tek sey dunya donmesi gerektigi gibi donuyor ama ben O'nun kucaginda huzur icinde oturuyorum, kafam kalbinde...
Mira'dan bir anektodu eklemek istiyorum, zaman nankor unutturur insana, kalsin bir yerlerde diye ...
Mira son gunlerde uyumadan once cok agliyordu. Sinirlarini kesfetme cabasi diye dusunuyorum. O gunlerden birinin ertesi sabahi.
ben: Aglayacak hicbir sey yok degil mi? Biz uyurken nereye gidiyoruz hem? (O'na hep soyledigim sey uyudugumuzda Tanri'nin kollarinda huzur buldugumuz, uyudugumuzda Tanri'ya gittigimiz)
Mira fisildayarak ve muzip bir suratla: "Parrrrkaaaaa"
ben: "yok parka gitmiyoruz, Tanri'ya gidiyoruz, O'nun kollarinda dinleniyoruz, huzur buluyoruz, sevgi doluyoruz. Hem Tanri'nin kollarindan daha guzel bir yer var mi?"
Mira fisildayarak ve muzip bir suratla: "dunnnnyyaaaa"
Mira 2 yas 4 aylik, belli neden yeniden dogdugu degil mi :)

5 yorum:

Brajeshwari dedi ki...

çok tatlımış Mira..
Umarim dönmelerin, bir anca düzelir yada nedenlerine ulaşırsın.

Sevgilerimle..

Uma dedi ki...

Evet cok tatli, hayran birakiyor beni kendine. Ama benim yogun temizlik donemlerimde de bir o kadar cadi gorunuyor gozume :))

Adsız dedi ki...

:) Tanrı nın kollarından daha tatlı bir yer var mı?


dünya...

bence bu sözler tanrısal. Mira'ya çok teşekkürler.

sufi dedi ki...

Can dost,
Aşk şarabından sarhoş olanların döner başı
Bir bakışta kaybolanların kaybolur varlanmaları.
Hak kelamı duyanların basmaz yere ayakları.
Mira'ya da sana da en güzel yer olsun Tanrı'nın kolları.

Ya Dünyaaaaaa?

Geveze Kalem dedi ki...

Uma ben çok uzun yıllardır yalnız 17:17'yi görürüm. Yani herhalde yirmi yılı geçmiştir, hep 17:17'ye denk gelirim. Bunu fark etmeye başladıktan sonra üstünde çok düşünüp, herhalde 17:17'de öleceğim diye bir sonuca varmıştım.:))
Ama birkaç ay önce ben de senin bahsettiğine benzer bir şey okudum; geldiğimiz yeri yeniden hatırlamak için tesadüf kılığında sunulan hatırlatmalarmış bunlar.

Akıllı Mira'ya da sevgilerimi gönderiyorum...:)