17 Aralık 2008 Çarşamba

Aile

Gerilmis bir tel gibi gecen yaklasik 2 haftanin sonucunda bugun ogleden sonra dogdu gunes. Hicbir zaman bir nedene bagli olmayan, ne zaman gidip ne zaman gelecegi ise hic belli olmayan O buyuk ASK. Yokluguna alismak, yoklugunda yasamak oylesine zor ki. Ama varligina olan ASKIM kadar, yoklugunda yasamayi ogrenecegim ASKINI. Aglayip sizlanmadan, sikayet edip, mizmizlanmadan. Beklemeden. Yokluguna da Asik olarak, ogrenecegim, ogreniyorum SENI.
Yillar once Amerika'da yoga yaparken satin almisim dergiyi Ascent June 5 2003 sayisi.
Dun Mira yoga hareketlerine baksin diye verdim eline. Bugun esim derginin kurucusunun ismini soyledi dergiye bakarken. Swami Shivananda Radha. Gurudev Swami Shivananda'nin ailesinden oldugunu anlamistim, emin olmak icin baktim biraz. Gozlerim doldu, okudukca. Icten ice ne kadar sansli oldugunu dusundum ve simdi bunu yazarken de ne kadar sansli oldugumu dusunuyorum. Hepimiz ayni ailedeniz. Dergiyi bile daha O'nu gormeden, hissetmeden once aldirtmis bana. Beklemis beni o guzel bakan gozleriyle. Acmis kucagini, kalbini sonsuza kadar, ve baslamis taa o zamandan, taa evrenin dogumundan itibaren beni sevmeye, daha ben kendimi sevmezken. Swami Radha ilk inisiye edilen batiliymis Gurudev tarafindan ve hemen batiya geri yollanmis "update the Teachings for the Western mind".
"love, service, humility, meditation, consciousness, mind, energy and God" zihinleri berraklasmislarin kendilerinin nerde olduklarini bulacaklari formuldu, kaynagi Gurudev.
Yasaminin erken donemlerinde hayatin amacini sorgulayan bu guzel ruh, Gurudev'in bir meditasyonu esnasinda kendisine gorunmesinden sonra Gurudev'in yanina Rishikesh'e gitmisti. Gurudev onu, derinden kim oldugunu ve hayatinin amacini dusunmeye itmisti. “Her ani bir sey ogretmek icin kullanirdi” diyordu Swami Radha O'nun icin. Gurudev'in mesaji Gercegin ancak dengeli bir hayatta bulunabilecegi ve uclara gitmekten kacinmak icin belli disiplinler kullanmak gerektigiydi. Gurudev her firsatta Swami Radha'ya, karsiliksiz hizmetin onu Ilahi yapacagini soyluyordu.
Daha bugun bu son iki haftada ne kadar cok negatif uca dogru meylettigimi ve bu karanligin kalbime nasil agir geldigini dusunurken, Gurudev yine soylemisti sozunu.
Gozlerim doldu cunku hem O'nun gibi Gurudev'in ayaklarinin dibinde olmak istedim ve sozlerini duymak, hem de Gurudev'in bugun bana nasil konustugunu duydum yine, her zaman oldugu gibi.
SUKURLER OLSUN !

3 yorum:

sufi dedi ki...

Sevgili Uma;
Ne mutlu sana gerçek aşkı bulanlardan olduğun için.Ne mutlu simgeleri ve mesajları çözdüğün için...Ne mutlu bana, seni ve senin gibileri sanal dünyada bile olsa bulduğum için.Tabi benim bulduğum tartışılır da , ancak doğru yolda olduğuma inanabilirim sadece.Master'ın her an yanında olmayı istemek ve ayrıldığında onu özlemek hala ayrı ve gayrı olunduğunu düşünmek demek.Sana böyle söylediğime bakma bu öğretiyi 15 yıl önce vermişti Pir'im, ay yüzlüm.Anlamamıştım tabii ki.Ama yıllar geçti ben yine her ayrılışta onu hala özlüyorum."Göz görsün, gönül mihman olsun" diyorum.O duygudan kurtulduğumda biliyorum ki o artık bende olacak.Binamı benden tam olarak soyutlayabilseydim, ölseydim inanıyorum tam olarak dirilecekti O bende.Bekliyorum, ölü yıkayıcının elinde ölü gibi olmayı.Bir gün mutlaka...Sevgilerimle.

Uma dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Uma dedi ki...

Sevgili Dilek simdi seni dusunuyordum. Zaten sitene yazdim, yani cok sasirtici degil seni dusunuyor olmak ama, senin de burada olman guzel :) Su ANda. Sana nasil ulasabilirim diye yollara bakiyordum ne bir email ne birsey, ama gonul kapimiz acikmis birbirine emaile gerek yokmus.