21 Eylül 2016 Çarşamba

Öz'elden

Iki sene sonra ne getirdi beni buraya, arayip bulmak icin yaz bakalim Umaji.

Herseyden once seni Umaji yapan seyler neydi, burdalar mi hala? Hindistan askim, mantralarim, duzene giren meditasyonlar ve artan Swamiji ziyaretlerim. Uma'nin icini doldurmaya devam ediyorlar.

Oysa idealist tutunmalarim, olmazsa olmazlarim, yapilmadan olmazlarim birbir silindiler, silinmekteler.

Uma'nin saplantilari silindikce, dunyadaki yansimasi artti tuhaf birsekilde.  Dunyaya inanmayip, arkasinda yasarken duvarlarin, demlenirken kalbimin derinlerinde, amaca ulasilamadi. Kim oldugunu kimsesiz bilmek mumkun olmadi.

Iki sene once cikmaya karar verdim kuytularimdan, siginagimdan. En kendimi kaybedip, OLdugum yer cocuklarin yaniydi. Attim kendimi Mira'nin okuluna. Ogretmenlere yardim ediyorum diyordum soranlara, kimse bilmiyordu asil yardimin bana oldugunu. Cekilen sayisiz sayfa fotokopiler meditasyonum olmustu. Cok soz isittim niye dogru durust bir is yapmiyorsun diye. Beynimi bombos tutup, kalbimi doldurdugum isti pesinde oldugum is. Ister sokak supurmek olurdu, ister bulasikcilik. Ama icinde cocuk olmasi sartti.

Sonra cocuklara fransizca yardim etmeye basladim. Gozlerindeki sevgiyle erittiler hala buz kaliplariyle isgal edilmis kalbimin el degmeyen koselerini. Cok iyi olmus gibi duyuluyor ama sanma kolay oluyor. Eriyen buzlar sardi mi bedenini su degil lagva dersin. Ates gibi kopurur, volkan gibi patlarsin. Kendini yontmak en zor is. Caninin yanacagini bile bile dayamak o bicagin ucunu en hassas yerlerine.

Acidi acimasina ama dunyada olup, kendimi saklayip, kim oldugumu bilmeden ölüp gitme fikri benim icin acilarin en dayanilmazi. Gecen iki yilda iyi bir eş, iyi bir anne, iyi bir evlat, iyi bir abla olmayi da biraktim bir bir. Birakiyorum hala. Ben ben olmadiktan sonra iyi ne olursam olayim ne anlami var biliyorum artik.

Swamijinin sozu kalbime kazili. Sen öldüğünde cocugunun da ruya oldugunu anlayacaksin!

Allah her koseden destek oldu. Iyi eş olmaya calistikca darmadagin etti, kendime dondugumde aşık etti. Iyi anne olacagim diye didinirken, ne yapsan iyi olmayacaksinla tokatladi, kendime dondukce Mira'ya ayaklarinin ustunde durmasini ogretti, ogretiyor. Ben bildiklerimi ogretmeliyim ona saplantisindan cekip alip beni, onun annesi de babasi da once Sen'sinde demirletti.

Ben olaylarin ustune dusmezsem, dogru olmaz, yanlis anlasilirlar cope giderken, sevgiyle bakmaya izin verdiklerim, ilahi guzellikle vucut buldular hayatimda.

Bu siralar yine pek cok kart ver elimde. Bana beni, bana olmayan beni anlatip duran. Hala oyalandigim duraklar var. Emin olamadigim, binmeli miyim dedigim otobusler.

Kanada da duran vucuduma ragmen, saplanip kaldigim batakliklar.

Eskisi gibi takintili da degilim, aceleci de. Biliyorum buraya geldim Ben Kimim diye sormaya. Belki cok zaman gecti sen kimsin diye sorarak. Ama yine de biliyorum, varligimin bilincinde oldugum kadar derinden biliyorum, cevabi almadan ölmeyeceğim.

Hergun gidiyorum isimlerini hatirlayamadigim 130 cocugun yanina. O minik cocuk kalplerinde, daha henuz unutulmamis, bozulmamis, cogu yara almamis katkisiz sevgiye dokunmaya. O sevgiyle yikanmaya. Kana kana icmeye.

Ne cok temizlenecek, iyilesecek kosem var hala, sifa olsun insallah...

5 yorum:

Ayca dedi ki...

hos geldin :) ozlemisim. cok benzer sularda geziniyorum. yazi ayna oldu, sag olasin. ayca konuralp

Uma dedi ki...

bir yandan bin yil olmus gibi konusmayali, bir yandan hersey herkes hep su anda burda...
sen de hos geldin :)

Adsız dedi ki...

Olmak yok yolda olmak var diye düşünüyorum hala...
Yıllar sonra blogumdaki bir yorumuna mail kutumda rastlayınca buraya bakmak ve yeni yazını görmek gibi tevafuklarla dolu hayat.
Bir biçimde yoldayız ya nasılsa.Selam olsun yola yolculara arayışçılara...
Bursa'dan sevgiler...

www.fethiparisa.blogpsot.com
fethiparisa
Hakan

Uma dedi ki...

Tesekkurler Hakan,
Herbirimizin ayri dusunuyor olmasi tuhaf mi? :) Benim Ol'maktan anladigim yaratmadan onceki hal. Big bangden onceki, kainattan, senden benden onceki o yer.

Bu arada o mesaji merak ettim, emailime yollar misin?

Evren dedi ki...

geldim yine... ne zaman yazsam bakarım yazılanlara. seni bulmak varmış bu seferinde, sana aşkla kal demek. insan eğer şanslıysa aynaları da oluyor hayatta. bakmasına bilene iyiyi de söylüyor kötüyü de. sen oluyorsun zamanla. ayna oluyorsun bir başkasına. ben kimim derken, sen kimsinin cevabı da olmak gibi.

Yolcu olmak güzel, vardık mı, sanki her şey kopuk bir rüya.

novella