28 Nisan 2012 Cumartesi

39. kural



Noktalar surekli degisse de butun aynidir. Bu dunyadan giden her hirsiz icin bir hirsiz daha dogar.
Olen her durust insanin yerini bir durust insan alir. Hem butun hicbir zaman bozulmaz, hersey yerli yerinde kalir, merkezinde...Hem de bir gunden bir gun hicbirsey ayni olmaz. 
Olen her Sufi icin bir Sufi daha dogar.

Sabah duyunca sonunda kavustugunu, Sufi gitmis dedim kahvalti sofrasinda. Onumde zeytin, peynir, cay arasinda. Sufi gitmis. Uzuldun mu dedi, niye uzuleyim ki sonunda kavustu, darisi basima, dedim.

Huma Kusum isigi gordum, dedi. Oyle guzeldi ki. Gittim, geri gonderdiler, dedi. Cocuklara 9 sene daha soz verdim burda kalacagima, dedi. Onun sesi biliyordu, verdigi sozu tutamayacagini, benim kulagim. Isik oylesine guzeldi cunku. Isik oylesine dayanilmaz.

Nasilsin, iyi misin, dedim. Oyle cok dua eden var ki, iyi olmak zorundayim, dedi. Adimlari coktan koyulmustu oysa yola. Hep benimlesin biliyorsun degil mi, dedim. Telefon arka odada zor oluyor duymak, dedi. Ne telefona gerek vardi, ne soze, ne sese. O beni bilirdi, ben onu. Kapattim telefonu. Bu son konusmamizdi dedim.

Huma kusum oleyim de yeniden dogup senin cocugun olarak dunyaya geleyim, dedi. Cocugum olmak icin olme, daha sana ihtiyaci var cok insanin, dedim. Guldu, guldum. Sustuk. Kalbe donup durulduk.

Bir dost Ask'i aldi eline, biraz once de ben aldim elime. Soyle bir goz gezdireyim ne gelecek bakalim, dedim. Olen her Sufi icin bir Sufi dogar geldi. Sufi Ask'ina kavustu diye haber geldiginde sabah, kahvalti sofrasindan kalkip, evi temizlemeye koyuldum. Yuregimde seninle. Ben artik dogurmamaya karar verdim, senin bir daha dogmayacagina alamet olabilir mi? Kalbim oyle diyor, en iyi Tanri bilir. Sen sessizce cekerken acilarini, temizlenmistir bir bir dogumlarin. Puru pak bir isikla alinmissindir yanina.

Senden sonra, seninle evi temizledim. Gozun arkada kalmasin diye, bir daha gelme diye, ASK'inla sonsuza kadar kal diye. Hani sen beni yikamistin ya ruyanda musalla tasinda. Uzulmustun, sonra ben dirildim diye de pek cok sevinmistin. Iste ona denk bir ruya bu da. Sen olmussun guya, seni yikamislar, seni gommusler, guya. Ama ben goruyorum sen dirilmissin, isiklar icinde.

Guluyorsun simdi, ahh Huma kusum, ne ölümü, niye uzuluyorlar, niye agliyorlar, dugun bu dugun diyorsun simdi :) Gelinligini giymis gidiyorsun simdi :)
Beyazlar ne guzel yakismis pamuk tenine, yesil mi mavi mi olduguna hic karar veremedigim gozlerine :) 

Koyacaklar yarin seni dunya ananin koynuna. Sarilacak ev sahipligi yapan bedenine. Kimi Sufi dedi, kimi Dilek, kimi Tontini. Beden karisacak, cicek olacak, ari konacak, bal yapacak, cocuk buyuyecek, ASK'i bilecek.

Darisi basima Sufi'm. Mevlana'nin Sems'le tanistigi yasta tanismistik senle. Sems'imdin benim. Disardaki gunesim gonlumden yakmaya devam ediyor, hep edecek, ASK'la...

8 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

:)

tutsak dedi ki...

Canım huma kuşu
Bu gece onunla rakımı paylaştım ama bütün hepsini çaktırmadan yürütmüş bir türlü sarhoş olamadım.

Uma dedi ki...

O ne yaptigini bilir, raki uyutur, aci, kayiplar uyandirir. Hepimiz uyanmak icin burdayiz, Sufi'cigim de hep bildi bunu, simdi oralardan da yardim ediyordur :)

tutsak dedi ki...

Dün görmeliydin onu uğurlarken bütün tontiniler oradaydı....
Sufi can kendi kendisini uğurladı ve artık herşeyi ile onda.

Uma dedi ki...

ne mutlu :)
sen iyi misin peki ?

aysema dedi ki...

...

Brajeshwari dedi ki...

:) Sufi'nin ardından gülümsedim...

Uma dedi ki...

hepimizin alismak zorunda oldugu tuhaf bir bosluk birakti...