3 Mayıs 2011 Salı

Mim arkasi

Mim yazmak adetim degildi kendime bakayim diye yazmistim ya, mimi yazdiktan sonra okudum yazdiklarimi. Bos birakmistim tat kismini. Tat acaba hangi chakraydi diye dusundum. Ikinci chakrayi ilgilendiriyordu. Ikinci chakra ayni zamanda duygular ve seksten de sorumluydu. Seks birinci chakradaki gibi hayvansal durtu duzeyinde degil de bu sefer cogalmak, dogurganlik haline donusmustu.

Okuduklarim gulumsetti cunku gostermisti yine.

Tatla ilgili ne yazacagim diye sorarken icime bir yanim kahve, croissant gibi seyler soyluyordu, diger yanim, sebzeleri ve meyveleri hatirliyordu. Bir yanim kahve diye sorunca obur yanim o kadar vazgecilmez olmadigini gordun diyordu. Digeri sebzeler meyveler diyince bu sefer de evet artik saglikli besleniyorsun diyordu.

Bir yanim demek artik tattan gecmisim derken diger yanimin peki neden nadir de olsa bazi gunler butun gun birseyler yemek istiyorsun diye soru sordu. o zaman iste yine bu ikinci chakranin duygulardan sorumlu oldugu kismini gordum.

Duygularimi duzenleyemedigimde bu karmasayi yemek yiyerek bastirmaya calisanlardandim ben de.

Ikinci chakramin ikiye bolunmuslugunu gordum bugun. Biri gecmisti cinsellikten, duygulardan ve tatlardan, digeri hala arada sirada da olsa kayboluyordu bunlarin kaosunda.

Emanet ettim yine gorduklerimi, geri dondum Ol'dugum yere, kollarina. Benden sorumlu kimdi? Gosterdigine gore, duzeltmekteydi...

5 yorum:

novella / विश्व dedi ki...

duygusal yiyici :) bu tanımı ilk okuduğumda ne kadar da ürkmüştüm. oysa duygusal açlığını bastırmak için yemek yienlerden biriydim. zaman zaman duygusal boğulmalarımın kurtuluşunu; bir kaç top dondurmada ya da bir pastada görüyorum. sonrası bir kısır döngü. olacak ama inanıyorum. o boşluğu Onunla doldurmayı öğreneceğim. Ona teslim olmayı. Ondan geleni görüp, okuyabilmeyi, okuduğumu anlayabilmeyi başaracağım. buna inanıyorum.

novella / विश्व dedi ki...

bi de seni seviyorum ;)

Uma dedi ki...

o kismi yazarken aklimdaydin :)
ben de seni ! :)

sufi dedi ki...

Duygusal açlık sanımızdan kurtulduğumuzda hiç bir şey yemeden de kudretten beslenenlerden olurmuyuz acaba bir tanem?
Ben aranıza katılmak için can atıyorum bu sıralar.Özledim hepinizi.Sevgilerimle, tontini.

Uma dedi ki...

Benden hic gitmedin ki Suficim, yanima gelesin :) Seni cok seviyorum. Sifalar bol olsun...