8 Mayıs 2011 Pazar

Anneler Gunu vesilesiyle JAI MA!

Bugun anneler gunu. Sabah unutmustum, kayinvalide acin bilgisayari da konusalim deyince hatirladim. Once onunkini, sonra anneminkini kutladik. Sagolsunlar Esin(Esmir) anneler gunumu kutlamis, kardesim mesaj yollamis. Mira okulda cerceve yapmis, sonra bahceden kopardigi cicekle kutladi.

Anneler gunu bugun. Ve Mira bana getiriyor cicegi anneler gunun kutlu olsun diye. Ben adet oldugu icin annemle kayinvalideminkini kutluyorum. Peki aslen icimde neler oluyor?

Ben anne degilim, hic olmadim. Ya da etrafimdaki herseyin annesi Ben'im.

Bugun kimin gunu, yine O' nun her zaman oldugu gibi. Bize annelik sifatini veren kim ? O. Bize bu bebekleri veren kim? O. O zaman kim anne ? Tabii ki O :)Ben hic ustume alinmadim anneligi.

Bir ilahi baba var hic kipirdamayan herseyi icinde barindirip seyreyleyen, bir de ilahi anne var, dogurdukca doguran. Bizler onlarin cocuklari. Ne zaman ki asil gorevi asil sorumlu olana devrediyoruz, iste o zaman "annelik" dolu dolu yasaniyor.
Ne zaman ki annelik'e tutunuyoruz, ben anneyim, ben senin annenim etiketlerini yapistiriyoruz, Swamiji'nin dedigi gibi iste o zaman butun korkularimiz, yanlislarimiz, travmalarimiz geciyor onlara.

Oylesine kiriktim ki hamile kaldigimda hep dua ediyordum. Ben annelikten anlamam, bunca hatamla da korkunc bir anne olurum, onun annesi Sen'sin. Sen beni temizle iyice ki, Sen'in aracin olabileyim bu annelikte. Ve temizlenme sureci hala devam etmekte.

Bugun icimden ne geliyor; hamile olmus, cocuguna kavusmus veya kavusamamis, ben dahil butun annelerin anneligi O'na gercek sahibine teslim edebilmemiz ve O'nun hizmetinde olabilmemiz dilegimle diye dua etmek geliyor.

Rahme dusmus ama dogamamis cocuklarimiz, O'nun yaninda kollarinda. Veren sefkatli eliyle, almisti geriye. ihtiyac yoktu belki daha uzun bizimle kalmalarina. Ogrenmek icindi hersey. Dogmus olanlar, ne kadar zaman bu hayatta bizimle kalacaksa, umarim yapisip kalmayiz hicbir zaman bu kelimenin buyusune. Ve iade ederiz geriye ASKla, animsayarak, her daim...


4 yorum:

nilüfer dedi ki...

bazılar O'nun Celal'iyle öğrenirmiş , bazıları da Cemal'iyle, ben Celal'iyle öğrenenlerdenim, neyi mi öğrendin; Cemal Ve Celal'in zıt değil BİR olduğunu, onun ellerine verdim kendimi de nefsimi de aklımı da, O olsun elim aklım nefsim..bu güzel yazıyla O'ndan geldin Uma, canını severim :)

Uma dedi ki...

Amin dus'um. Insallah Hic'ligi tasiyabilecek kadar bosalacagiz...

NANİ dedi ki...

Güzel anlatımınla gerçeği bir kez daha hatırlatman hoş oldu..
İhtiyacım vardı canım,
iyi geldi..
Aşk ile..

Uma dedi ki...

Hergun hatirliyoruz, asil hatirlatana sukur edelim bizi hic yalniz birakmiyor:)