29 Mart 2011 Salı

Yardim ustune ...

Iki gundur durum su;

Mira'yi okuldan almaya gidiyorum, ustunu giyinmemis halde buldugum findik kurdu, bir yandan lak lak yaparak etrafta dolaniyor, bir yandan da yardima ihtiyaci olanlarin pesinde kosuyor. Biri botunu ariyor, Mira kar pantalonunu giymek uzereyken, herseyi birakiyor kosa kosa gidip botu buluyor, veriyor. Cantasini birakmis birinin pesinde kosuyor. Yere dusen defteri kaldiriyor. Ogretmenin daginikliklarini topluyor. Ben de sabrim varsa duvara dayanip seyrediyorum, sabrim yoksa iki gundur yaptigim gibi, "annecim sen giyindin mi ? Giyinmedin. Once kendine yardim et, sonra baskalarina" diyorum.

Mira'nin motifi ne bunu yaparken; ona dedi ki ogretmeni bir gun butun sinifin ortasinda "You're a great helper!" "Cok iyi bir yardimcisin" O gun bugun, herkese yardim ediyor. Ve bu yardimin sonunda insanlar ona yaklasiyor, seviyor, onurlandiriyor, paylasiyor, oynuyorlar. Demek ki yardim etmek guzel birsey dedi o da haliyle.

Ne tanidik senaryo degil mi...

Oksijen maskesi once kendimize, sonra yanimizdakine.
Disardan alinacak sevgi ve mutluluk yok maalesef. Ama insanin dogasi bunu boyle yanilsayarak gormeye meyilliymis anlasilan, Mira'yla izliyorum.

Yardim etmek tabii ki guzel bisey ama gercek yardim kendimizi bildikten, kendimizi O'nda demirledikten sonra yardim oluyor. Oncesinde ise egoya benzin...

O guzel his, ben yardim ettim. Ben ona yardim ettim. Ben olmasam ne yapardi. Ben yardim ettim, boyle oldu, soyle degisti. Ahh canimmm benim. Ne guzel yaniliyoruz hergun. Ne guzel oynatiyor bizi ruyalarimizin icinde.

Gecenlerde yazmistim ya sohbet ustune, iki halim var diye. Birinde ben yardim ettigimi dusundugumde kabak basima patliyor, ikincisinde ise vesile oluyorum, diye. Ikincisin de bile, vesile oluyorum derken bile, kendimi bisey saniyorum goruyorsun ya :)

Once kendine Uma'ji, once kendine :)

13 yorum:

Adsız dedi ki...

kahvemi alıp da gelsem:)

dem dedi ki...

:))ne tanıdık gerçekten... annemi hatırladım:)

Uma dedi ki...

baska yerde degilsin ki gelesin balikcim :)

ben hepimizi hatirliyorum :)

Pinhan dedi ki...

Once kendine Pinhan, once kendine :)

Uma dedi ki...

Pinhancim senin isin buna musaade etmiyor :) Ama ozel hayatinda meslegini icra etmezsen tabii olabilir :)

Özgür Turan dedi ki...

Ah Doğa da aynı Uma:) ne güzel yazmışsın. Her defasında da sus Özgür diyorum karışma ama bi susabilsem ben de iyi olacak.

Uma dedi ki...

Susmamiz gerekmiyor ki :) konusurken kendimizi duymamiz, ve kendimiz uygulamamiz gerekiyor Ozgur'cum.
Ne Mira var ne Doga, onlara biz bisey ogretmeyecegiz ki, onlar bize gostermeye geldi kim oldugumuzu:)

Adsız dedi ki...

Dışardan alınacak yardım ve sevgi öyle çok ki, ama dileyene.
Dileğim bu yöndeydi ve alıyorum o güçlü sevgiyi de, yardımı da:)
Kalbimi kontrol altına alırsam her şey mümkündür.
Bak,bu sabah kendim geldim; istediğin gibi; zararlı içecekler olmadan:)

Uma dedi ki...

kalbini kontrol altina almayacaksin, kalbin seni kontrol altina alacak :)

hosgeldin :) bugun daha iyisin ya insallah !

Adsız dedi ki...

İyiyim diyelim iyi olalım umam.
Şükür nefes alabiliyorum,şükür görebiliyorum,şükür ki bugünü de kazasız,belasız atlatıp sayfana getirdi.:)
Eğer kalbimin eline geçerse kontrolüm neler olur bilemiyorum, ama arınıp,temizlendikten sonra kontrolüne geçersem ne güzel işte.
O zaman alsın tüm benliğimi kontrol altına.

Uma dedi ki...

iste bizim o bir ise yaramadigini dusundugumuz gunlerde, sacmaladigimizi dusundugumuz gunlerde, bu ne bicim bir hal, bir gun bir ben dedigimiz gunlerde kalbimiz ariniyor oluyor balikcim :)
Hep kendimizi Ona demirleyip, gelisini bekleyelim tumuyle :)

Özgür Turan dedi ki...

iyi geldiler Umacım iyi ki... onlara birşey öğretmek ne mümkün zaten. Bak geçen gün çok kımıldandığı bir sırada; "tuvaletin geldi sanırm" dedim. "sen benim duygularımı hissedemezsin ki" dedi. işte böyle durumlarda susuyorum ve gidip bi aynaya bakıp oturuyorum öylece.

Uma dedi ki...

eyvah eyvah Ozgur :)