12 Mart 2011 Cumartesi

Lord Siva'nin testi

Gunlerden birgun Lord Shiva ve karisi Parvati (Uma) mutlu mesut koltuklarinda oturuyorlarmis. Ogullari Ganesh ve Karthikeya da etrafta oynuyormus. Lord Shiva cocuklarini yanina cagirmis. Ilk kim dunyanin etrafini dolasip gelirse ona Ladoo (cok lezzetli bir tatli) verecegim. Karthikeya'nin araci bir tavuskusu, Ganesh'inki ise bir fareymis. Ikise de atlamislar bir nefeste araclarina. Karthikeya hizla uzaklasmis bindigi tavuskusuyla, Ganesh ise faresinin ustunde yavas yavas ilerliyormus. Lord Shiva ve karisi merakla durumu izliyormus. Ganesh faresinin ustunde annesiyle babasinin koltuklarinin etrafinda bir daire yapmis ve babasinin onune geri geldiginde elini uzatmis, Ladoo'mu alayim manasinda :)
Bu davranisi goren Lord Shiva cok memnun kalmis oglunun bu erdemli hareketinden ve vermis Ladoo'yu, Ganesh de afiyetle yemis.
Ganesh heykellerinde gorebileceginiz yuvarlak topa benzer sekiller, iste o ladoo'lardir.

Buyrun simdi siz dusunun bu ne demekti :)

ASKla,

8 yorum:

novella / विश्व dedi ki...

herkesin dünyası farklıdır ve her dünyasını keşfetmeye giden geri döndüğünde, dönebildiğinde ödüllendirilmeli, alkışlanmalı ve tekrar dünyasının etrafında dönebilsin diye cesaretlendirilmelidir bence...

bu arada benim de bir ganeshim var artık :)

Adsız dedi ki...

hmmmm...
sabah sabah elimde çayım, beyin jimnastiği:)
İçimizde ki egoyu yok edip yanıbaşımızdaki sevgiyi,yaradanın bize sunduğu küçük dünyayı aramak için uzaklara uçmaya gerek yok ki.
Hırs,ego,nefs...
Mutluluk karşında;mutluluk hissettiğin kadar,egonu yok edebildiğin,nefsini körelttiğin kadar senindir.
Ladoo yu kazandım mı?:)

Uma dedi ki...

Ladoo'yu Shiva veriyor, Uma sadece izliyor :)

Adsız dedi ki...

sıradan balık da gülümsedi:)

nilüfer dedi ki...

Ganesh'i çok severim, latiftir, bi de tişörtüm var benim Ganesh'li, bildinmi:))

niyettir belirleyen yolu..:)

Uma dedi ki...

bilmez miyim Ganesh'ini, benim en sevdigim Ganesh o :)

hindiba dedi ki...

Bende yarattigi cagrisimlar:
Birincisi, yillar önce okudum bir yazidan su sözler: "Saatte 100 kilometre hızla geçip giderken ufkumu nasıl genişletebilirim? Ufkumuz hız yüzünden aşırı daralıyor!"
Ikincisi, kendi kisisel gözlemlerimden vardigim sonuc. Insanin dünyayi tanimak icin dünya seyahatine cikmasi gerekmez. Sadece cevresindeki dogayi/dünyayi acik gözlerle seyretmesi yeterlidir. 1 m2 capinda bir doga parcasi bile insana dünya ve yasam hakkinda inanilmaz seyler anlatir. Dolayisiyla Lord Siva, karisi ve cocuklar o sirada bir bahcede miydiler ve Ganesh de iyi bir doga gözlemcisi miydi diye düsünmeden edemiyorum :) Nacizane, konunun ve bu felsefenin tamamen disinda biri olarak...

Uma dedi ki...

Insan nerdeyse, felsefesi de orda oluyor herhalde Evren :)
Shiva karisi ve cocuklarini bahcede hayal etmene cok guldum, cok sevimli gorunduler bana da :)))
Diger yazini okuyacagim en kisa zamanda.
Sevgilerimle,