22 Eylül 2010 Çarşamba

Bir Papaji uyanisi daha!

Papaji veya nam-i diger Poonjaji. Bir videosunu seyrettim gecenlerde. Bir konu bu kadar basitlestirilebilir, birine bu kadar mukemmel rehberlik edilebilir. Satsang'lardan biri. Bir kiz not yollamis; "Papaji soracak sorum yok, sadece izin ver seninle oturayim ve bana goster." Kizi cagiriyor. Otur bakalim. Oturmak istedin, geldin oturdun simdi ne istiyorsun diye soruyor.
Ben'i bulmak istedigini soyluyor kiz.
Papaji: "Nerde o "ben"
Kiz: "Burda" (isaret ediyor etrafini)
Papaji: "Eger icerdeyse iceri git, eger disardaysa disari cik"
Kiz: "Icerde"
Papaji: "Eger icinde ise ne kadar uzakta ?oraya gitmek icin neye ihtiyacin var ? tren, ucak, araba? iceri gitmek icin simdi neyle gitmeyi tercih edersin? Ihtiyacin yok onlara di mi iceri gitmek icin? Peki o zaman kimsin ?

Kiz: "Mesafe yok oraya gitmek icin ("no distance") "
Papaji: O zaman hic hareket etme. (Don't move!)
Hic birsey dusunme (Do NOT start a thought!)
Zihnini oynatma, o da bir hareket (Do NOT activate your mind, it is movement)
Birak zihnin hareket etmesin (Let your mind do not move)
Birak aklin bir saniyeligine hareket etmesin ve soyle bana nerdesin? (Let your intellect do not move for one second and tell me where you are ?)
Hemen ilk aklina geleni soyle.
Kiz: "Burdayim (Here)"
Papaji: Burda kal, burda KAL (Stay here, stay here)
Mutluluk bu, ozgurluk, uyanis, gorebilecegin tek sey (This is bliss, happiness, freedom, enlightenment, all that you can see!) "
Ve o AN anliyor kiz, gulmeyle aglamayla karisik bosaltiyor icindeki butun birikmisi. Muhtesem bir an! Ve bir o kadar da basit :)
Yazdigimdan anlasilmadiysa buyrun kendiniz seyredin :)
http://www.youtube.com/watch?v=YWwe8HzUJu8&feature=player_embedded#!

3 yorum:

nilüfer dedi ki...

seyrettim, çevirinle daha iyi anladım üstelik,saol:) ne güzel bi uyanış, ne güzel bir hatırlayış; hatırladığım yerdir YUVA... muhteşem papaji...:)

Uma dedi ki...

Evet muhtesem bir rehber :)
Yakin bir arkadasim var cok zaman Hindistan'da. Papaji'nin disciple'i. Ama ayni zamanda Neem Karoli Baba'ya cok bagli. Siddhi Ma'yi animsarsin. Onceki hayatlardan birinde hatta onun ogluymus. Hindistan'dan bir turlu ayrilmak istemedigi bir donem. Papaji gitmelisin Amerika'ya diyor surekli ama Ram Neem Karoli Baba'nin ashramina gitmek istedigini soyluyor. Daha orada kalmak istediginden bahsediyor. Papaji surekli ikna etmeye calisiyor, gitmelisin Amerika'ya diye. Ram'i ikna edemedigi bir gun karsisina Neem Karoli Baba olarak cikiyor. Ram dedi ki, o an artik tumden Hindistan'dan ayrilmak istemiyordum. Ama en sonunda ikna etmis ve yollamis. Istedigini hep veriyor yani Papaji, onu anlatmak icin yazdim bu ozel aniyi :) Optum kocaman kalbinden...

nilüfer dedi ki...

yazdıklarını okuyunca anladım, aslında papaji için "yumuşak güç" yazmıştım, sonra silmiştim, demekki silmemeliymişim,o güç kaynaktan akıyor AŞKla, seyrederken hissettim her an..ben de çok sarıldıımm canına..