24 Eylül 2010 Cuma

Ask da Ask

Nerden geldi bu gevezelik anlamadim ama bir konusasim yani yazasim geldi bu siralar anlamadim hic. Konu ask olunca akan sular duruyor herhalde. Cok sevdigim o guzel kalple ayni seyi paylasiyoruz sanirim bu noktada askta uzmanlasmisiz :)

Konu ask olsun yeter ki, ne oldugunun onemi yok konusurum, yazarim, okurum, dinlerim. Ama oyle basit asklar ilgimi cekmez. Biri birini gormus ici soyle ilik ilik akmis oyle degil bahsettigim. Leyla ile Mecnun gibi diyecegim ama cok klasik olacak. Acili olmali, donusturebilmeli. iliklerine kadar acitanlardan olmali, yasadigini anlamali. Karnina agrilar girdirene kadar guldurmeli veya kahretmeli. Gecenin ikisinde, ucunde, besinde kalbinde agrisiyla uyanmali. Acisindan nefes bile alinamamali. Gordugu her renkte, tasta toprakta, ona dair bir iz bulmali. Yolda yururken sokak cocuklari sevdiginin ismini haykirmali. Kalbi mengene icinde sikismali, acimali acimali.
Bir umit isigi arada yanmaya kalksa, umit derken donus degil, yeniden birliktelik degil sadece bir haber, bir kipirti, yer gok oynamali. Depremler olmali, saglam binalar yikilmali.
Iste oyle asklardan bahsediyorum ben.
Iste o asklarin sonucunda buldum ben SEN'i. O asktaki adamin gozune bakarken eriyordum ya hani, kalbim sizlardi, titrerdi ya hani, iste o titremenin SEN oldugunu ogrettiginde Swamiji, yazmistim ya daha once inandim ona cocuk gibi. O titremeyi takip ettim gecmisin izlerinde. Hatirladim o anlari, hatirlayinca da titriyor ya, cunku hic bitmiyor ya ASK. Goz gitti, gonul geldi, gonul gitti, O geldi. Acemiligim cok oldu baslarda. Nasil buyur edecegimi bilemedim. Cunku ben bir tek adam sevmesini bilirdim, adam gibi sevmesini bilirdim. Hep ayni yoldan O'na yurudum. Once adamimin gozlerini, sonra gonlunu buldum, sonra kendi gonlumdeki kipirtida durdum. Burdasin dedim. Hep burdasin diye O'nu buldum. Gecmis denen yerde hep O'nu aradim, hergun yine O'nu buldum. Megersem ne de oyuncuymus, nasil da oynamis. Cocukca, art niyetsiz, sadece ASK icin. Buldum ya, bulunca bir bayram yeri oldu/m. Koluma dokundu, sacima dokundu, sardi sarmaladi. Disimdaki herseye bulasti. Bulastikca donusturdu. Sifreleri cozdurdu. Daha cok cok vardir ama ogrendim ki bir tek ASK var gerisi egzersiz.
Simdi Mira bana sariliyor I love you so much diyor, bakiyorum gozlerine, gozlerinden gonlune, gonlunden O'na. Sevdigim Mira mi? Degil!! Benim O'nu sevmem icin once O'nun bana izin vermesi gerekiyor. O bana seni seviyorum diyor, ben O'na. Mercan Dede demisti; senin O'nu istemen icin once O'nun seni istemesi gerekiyor, diye. Ben kocama yaziyorum seni cok seviyorum, diye. Gozunu buluyorum, gonlune kayiyorum, O'nun kucaginda buluyorum kendimi. Sonra Sufi'yi dusunuyorum. Evine gidiyorum, gozunu buluyorum, gonlune kayiyorum, hooop yine O'nun kucagindayim. Brajeshwari'yi okuyorum, gozunu goruyorum, gonlune degiyorum, O'nun kollarindayim. Sonra dus'un odasina gidiyorum universiteye. Gozunu buluyorum, gonlune kayiyorum, sonu malum yer, EV....

ASKla...

9 yorum:

Evren dedi ki...

nedenimi buldum... şimdi, O'nu hissederek bir kez daha uykuya dalıyorum.
Sufi, Brajeshwari ve Uma... Okudukça, farklı penceler açıp beni zenginleştiren üçlü... İyi ki,...

Uma dedi ki...

Iyi ki sen de varsin da aski yaziyorsun, benim kalbimdekini de costuruyorsun :)

sufi dedi ki...

Kaf dağının ardına Simurg-ankayı bulmaya koşan Hüma kuşum; iyi ki bu yolculukta tanıştık seninle. Kanatlarımız yansa da bizden bakan, gören, gönül açan O olana dek heryerde ve herşeyde kucaklayanın o olduğunu bilene dek uçmaya devam.Her nereye gidersen git sen yine EVindesin ya bebeğim.Şükürler olsun.Aşkla kucakladım seni beni evreni,sevgilerimle.

nilüfer dedi ki...

aşkın sessizliğinde öğrendim kelimelerin kifayetsizliğini,
gözyaşlarım hiç durmadı benim o aşkta, çaresizliğimi,
bilinmezliğimi, ulaşılamayanın nasılda yüreği sızlattığını
bildim o aşkta,sonra birden aniden AŞK geldi dile, yaktı gönlümü, sızladım için için kavruldum yandım, öldüm öldüm
nefes alamadım yandım, bi baktım herşey ama herşey BENdeymiş,
yüreğimdeymiş, onunla gelen aslında AŞKmış ben, O'nu onda sanıp dışarıda aramışım, deli divane olmuşum, bulamamışım da kör
olmuşum, ve ancak kör olduğumda görmüşüm,sessiz bir ummanın
içinde kocaman sarılıp sarmalandığım sevginin kollarındaymışım,yurtsuz, evsiz bir gezginin, kendini hatırladığı yermiş meğer o umman;YUVAymış O, yanımdaki yanımdayken karşımdaki canımdaymış...
hep canımdasın Uma..

Uma dedi ki...

Sabah sabah gulumsettiniz beni, guneslendi yine kalbim :) Dun esimle konustum bunlari, bana oyle zor ki bunu yasamak, hele de anlatmak dedi. Anlatamazsin ki kimseye dedi. O bunu derken ben icimden sizi dusunup guluyordum. Onlar anlarlar diye. Iste gulumsemem onndandir :)
ASKla...Yolumuzu bulusturana sukurler olsun...

Brajeshwari dedi ki...

aynı gözle, aynı gönül birliğiyle baktığımızdandır mutluluğum...

bende seni seviyorum,
sen?
sen zaten beni seviyordun :))

beenmaya dedi ki...

siz hepiniz, hep olun emi...

Uma dedi ki...

Beenmayacim sen de burdasin. Siz kim SEN'den baska :)

Uma dedi ki...

Brajeshwari'can :) Yerin belli, sevmek sevdim, sevildim hepsi dusuyor O yerde :)