20 Ocak 2010 Çarşamba

Uyandirdin yine sukurler olsun

"Hatırla"
("Re-member" A Handbook for Human Evolution)
Steve Rother&Grup
Akaşa Yayınları

Belki bunu da okursun bir gün. Benim elimde, zihnimde, kalbimde dört mevsime döndü bu kitap.

En son altını çizdiğim cümle şuydu;
"Bir insan ancak bir şeye yaslanıyorsa düşebilir."

demis Gevezecim ....
Bekledigim kelime geldi, icim acildi. Kimi ay tutulmasini, kimi gunesi soyluyor. Kimi gecmise, kimi gelecege suc atiyorken, durup durup bulmaya calisiyorum. Nerden geldim buraya? Nedir icinde kalakaldigim bu hal ve durum? Bakiyorum bakiyorum, konustukca batiyorum...batiyordum. Kelimeler ete bedene burunmus halime yapisirken, baska bir sey dolaniyordu icimde. Cikamiyordu. Bildigim bir seydi ama neden bu kadar da uzaga gitmisti anlamiyordum.
Sagol Gevezecim, bugun sabah bulunca, anlayinca, huzura tekrar kavusunca, tekrar O'nun kucagina sigininca, senin suretinden de geldi teyidi.
Yaslanmistim son zamanlarda iki seye. Uzun uzun anlatamam, gerek de yok, gecmis gecmiste kalmali. Yaslandigim seyleri gordum derinlerinden. Yaptigimi anladim. Bir dustum ki yine sorma gitsin. Dusunce insan anliyor genelde. Tutundugum fikirleri birakiyorum. Affina siginiyorum Tanrim senin. Senden baska seyler gordugum, etimle bedenimle yorumladigim icin affina siginiyorum. Sukur dustum, sukur uyuyakalmadim.

4 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

söz beni, de düşündürdü umacım. ben neye nelere yaslanıyorum acaba dedim içimden. haklısın düşmekten bu kadar korkmasak keşke. düşmemeye çabalarken neleri kaçırıyoruz, neleri kaybediyoruz acaba. haklısın en kötüsü de uyuyyakalmak.

Uma dedi ki...

Senin bebis seni cok uyanik tutacak zaten, sen simdi uyuyorsan uyumanin da keyfini sur, O'nun sarhoslugu diye :))

guguk kuşu dedi ki...

ahh be uma nerdeee, fiziksel uykuya hasret konumdayım:D beni her konuda uyanık tutuyor bücür

Uma dedi ki...

Geldigi gunden beri uzerinde calistigi belli zaten sirinenin :)
Bu arada ben de sarilinmayanlardanim, umarim icindeki anne kollari uzarda sarip sarmalar yanindaki meleklerini :)
bazen insan yapa yapa alisiyor ve yapmaya yapmaya daha cok uzaklasiyor. Ben kastikca daha cok uzaklastim, bak ne iyi etmis Brajeshwari :)Sen bana benzeme ona benze :)