6 Nisan 2009 Pazartesi

Ozelden ...

Konya Konya diye dua ettim, Mevlana'nin cagirisini bekledim. Biri gosterse bak gidisinden sonra bunlar olacak diye yine giderdim biliyorum ama, "yaa gercekten boyle mi olacak?" derdim icten ice.
Ruyalarla baslayan temizlenme gercek hayata akti. Bir yerde okumustum once ruyada cikarmis halledemezsen gercek hayatta cikarmis, halledemezsen hastalik olarak cikarmis, onu da halledemezsen ölürmussun.
Bir ben vardir bende benden iceri diyor Yunus Emre, sanirim benim esim de bir Uma var evde, Uma'dan disari der. Oyle bir insanla yasiyor ki o evde, bana anlattiginda ben inanamaz bir sekilde yuzune bakiyorum. Oyle bir insan oyle cileler cektiriyor ki ona, Allahim bana bu kadini neden verdin cevabini soyle diye dua ediyor. Varligim onun icin kaldirilmasi gereken bir eziyet, cekilmesi gereken cile Allah yolunda. Allah icin. En kotu es oldugumu soyledi dun. Mira icin bu kurumu devam ettirdigini de bu ikinci soyleyisi. Gun boyunca emailin chat penceresinden uc bes konusurduk, "ben hasta" oldugum icin, onu da kaldirdi aramizdan. Soyleyecegim birsey varsa telefon acip soyleyecekmisim. Aglamaktan gozlerim sisti, beter olsunlar, patlasinlar diyorum. Tek derdim var, nedeni ASKa cevirebilmek ve Allah'a sukredebilmek. Ceviremiyorum!
Yasadigim ruyaya istinaden cikanlardan farksiz degil, aynilari. Dislaniyorum, sevilmiyorum, birak sevilmeyi tahammul edilemiyorum, kotuyum, haketmiyorum, hastayim, olmadigimi dusundugum sifatlari duyup bir de haksizliga ugramis hissiyle doluyorum. Bunlarin oyun oldugunu bilip oyunun disinda duramiyorum. Simdi yapamiyorum. Allah'tan sabir, sevgi, anlayis ve iyi niyet diliyorum. Hicbiri su an bende degil cunku. Bu nasil bir kontrattir hic anlamiyorum. Dayanamiyorum demek istemiyorum, icim oylesine aciyor ki, ama donusecegine inaniyorum, yaziyorum, acisin beter olsun diyorum. Ne kaybedeceksin senin olan ne vardi diyorum. Soylediklerine ne bakiyorsun, sen kendini bilmiyor musun diyorum. Soyledikleri neden canini acitiyor onda Tanri'nin varligini inkar mi ediyorsun diyorum. Diyorum demesine de icim durulmuyor bu sefer.

Yazdim yaziyi dolaniyorum evde bos bos, Swamiji geldi aklima, sonra dun butun bu konusmalar olmadan onceki 45 dk benim Hare Rama Hare Krishna diye mantralar yapiyor oldugum. Simdi icim daha rahat. Olani degil OLdurtani umursuyorum simdi. Mantralarla baslayan hicbir sey kotu degildir, vardir bir hikmeti. Temizle ne kaldiysa, eksik, yanlis, sakat, sagliksiz. Sana hazir olacak bu mabed biliyorum. Senin sesinden baska ses, Senin gozunden baska goz olmayacak. Hazirim vereceklerine, bunlar azsa coguna da, bunlar coksa zaman geldiginde Sana da hazirlanmis olacagim Seninle....

8 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

Canım,
Hayatın bazı zamanları çok zorluyor bizi. Ama bunu iyi kötü olarak algılamayıp bir kuvvet içimizdeki gerçek gücü dışarı çıkarıcak bir kuvvet kabul etmek gerekiyor. Hakikaten öyle acı verici oluyorki insanın içini dışarı çıkarır gibi tıpkı.
Önce sakin olup, savunma zırhlarına bürünmeyip, dinle onu, konuşan O çünkü. erkekler kırıldığında çok kırıcı olurlar. O da çaresizliğini anlatıyor sana, belki yalvarıyor. İnanıyorum, herşey daha güzel olacak. Senin için dua edicem.

guguk kuşu dedi ki...

Şimdi burda hava nasıl karardı bilemezsin, rüzgar alıp savuruyor, gökyüzü yağmura dolgun. az sonra şakır şakır yağacak. ama biliyorumk, sonrasında tertemiz bir hava kalacak geriye, bi de toprağın mis gibi kokusu. Konyadan sevgilerle.

Uma dedi ki...

Shiva dogru olmayan herseyi yerle bir eder, yerine dogrularini koyabilmemiz icin. Biliyorum yikiliyor yanlis yapilmis kuleler, yikilsinlar. Umurumda degil. Konya'dayim seninle, az sonra yagmur yagacak sonra gunes acacak. Rumi bana gulumsuyor, simdi hava karanlik, biraz sonra yagmurla yikanacak temizlenecek, sonra gunes acacak diyor, senin parmaklarini kullanmis bu sefer, ben de ona gulumsuyorum, kocaman sarilip yatiyorum kucagina kucucuk bir cocuk olarak.

guguk kuşu dedi ki...

yağmur nasıl yağıyor anlatamam, gök delindi sanki, seneelerdir burdayım böyle yağmur görmedim. çok şiddetli, fırtınalı, gök gürültülü, bak şimdi şimşek çaktı, inanılmaz bir yağış. insanların yürümesi bile mümkün değil Umacım. Yağmurda edilen dualar kabul olur derdi babaannem. hakkında hayırlısını diliyorum. Benim tek duam budur herzaman. Başka dualar etmemeyi öğrendim zamanla.

Uma dedi ki...

Bu temizlik Konya'da basladi biliyorum, Rumi'nin hediyesi bu bana. Simdi dert gibi gorunen elmas parcalari. Tesekkur ederim araciligin icin. Babaneni cok sevmistim... :)

tutsak dedi ki...

Canım Kardeşim
Bak Gugukkuşu da kardeşim oldu ya ona yazdığım yorum sanaymış meğer ya da sana taşımam gerekiyormuş
tutsak dedi ki...

''Her Musa ya bir firavun gerek'' derdim bir zaman Firavun olmasa Musa,Musa olmazdı. Dışarıda ya da içte herneredeyse firavunu da seviyorum.
Sevgilerimle

nilüfer dedi ki...

ASK kitabini sende okudun, bak 15. kural ne diyor;

15. Kural; Allah icte ve dista her an hepimizi tamama erdirmekle mesguldur.Tek tek herbirimiz tamamlanmamis birer "sanat eseriyiz".Yasadigimiz her hadise, atlattigimiz her badire eksikliklerimizi gidermek icin tasarlanmistir.Rab noksanlarimizla ayri ayri ugrasir cunku, beseriyet denen eser, "kusursuzlugu" hedefler.

SEN tüm kusurlarinla kusursuzsun, biri sana karanlik, biri sana kotu dedi diye kotu olmazsin, herkes kendi baksiyla seni gorur,boyle olmasaydi ALLAHin 99 adi olmazdi her biri suretlerine yansiyan,
nasil gormek istedigi,bakanin secimidir.

Dunyanin en kötü esi olsan da sen TAM ve mukemmelsin, sen kendini bil diye vesile olan kocaya, hamdolsun, Allah ondan razi olsun,ona da kalbi ile seni gormek nasip olsun..Soylemistim sana, bundan bir bucuk sene once Konya'ya ilk gidisimden sonra yasamim altust olmustu, izin vermistim olana, cunku gercekten bilmiyordum yasamimin altinin ustunden daha iyi olup olmadigini:)ve tam birbucuk yil sonra sen bigun dedinki MEVLANAdir bu temizlgi yapan..

Nefsini goruyorsun can kocanla, sen ozde kaldikca da o yuruyen nefs olarak, sana sendeki nefsi aynalayacak zannimca..

yola devam UMA..
sevgimle..

hamiş:burada da feci yagmur basladi, nasil kosturuyor insanlar, cıktım dısari, ıslandım, ellerimi actim yagan nimete ve surdum yuzume,g'ozume hamdolsun diyerek...

guguk kuşu dedi ki...

güzel kitapmış bu AŞK kitabı, tavsiyelerinizi bekliyoruz efendim.