16 Kasım 2013 Cumartesi

Bugun senin dogumgunun



Yasadigin acilardan nefes alamazsin gun gelir. Her gece yatarken belki inanir dua edersin belki inanmaz isyan edersin, ama ikisinde de niyet aynidir. Su acilar bitsin! Adi ustunde aci, oyle acitir ki nefessiz kalirsin. Duramazsin yaninda yamacinda yakar! Iste zaten amac da tamamen budur, yanman. Akan serin olur, duran kati. Kati olan halini yakar acilar, akmasini hatirlatir sana yeniden. Sen akana kadar Tanri'nin iradesiyle, istegiyle bir olup, o gun gelene kadar yakar seni.

O gun gelene kadar reddedersin belki herseyi. Bugun dogumgununu kutlamak istememen gibi. Bugun sevinecek ne var ki diye isyan etmen gibi. Ama sozume guven. Gun gelip öldüğün gün butun hayatin film seridi gibi gecerken gozunun onunden, bu acilari bosa cektim dememek icin kucakla hepsini. Bu beden Tanri'dan sana bir hediye. Tanri'nin askiyla dogdun sen. Yasadigin butun acilar seni o aska geri dondurmek icin. Bu uyudugun ruyadan seni kendisine uyandirmak icin. Kimi zaman su doker, kimi zaman cimcik atar, kimi zaman tokatlar. Hepsi UYAN demek icin. ASK'a uyan demek icin. Uyudukca yanarsin, kanarsin!

Uyan guzel arkadasim. Sukret sahip oldugun bu bedene, kalbe, yasama. Yasamin her turlusune. Bugun bir saray da olabilir bulundugun cati, bir gecekondu da olabilir. Sansliysan uyandirilmak icin sarsar seni de, evinin kalbin oldugunu ogretir. En muazzam saraydir kalbin. Icinde herkes vardir. Hersey ordan dogar. Askla dogar, asktan dogar.

Uyan hadi. Butun yasadigin acilar tesadufen degildi. Sana verilen acilara vesile olanlar tesadufen degildi. Herkes gorevini yaparken ici icini yer rolu dagitanin. Oynayan ayri telaslidir. Iyi oynadim mi rolumu diye.
Bu muhtesem oyunda tek uyuyan sensin. Uyanacaksin Tek basina. ASKla...

7 yorum:

Evren dedi ki...

Gözleri aşkla bakan insanlar vardır, onlar aşkı görür baktığı her yerde. Ne makyaja, ne kostüme, ne de süslü gösterişli takılara ihtiyacı vardır onların, aşk seslerindedir, gözlerinde ve yüreklerinde... ışıldarlar sabah doğmakta olan bi güneş gibi.
İyi ki... ;-)

Uma dedi ki...

bu gece de gozyaslarinda :) ama her daim iyi ki :) ASKla cancagizim!

Evren dedi ki...

gözlerinde bir damla, sesinde bir haykırış, yüreğinde bir sızı da olsa... aşkla olsun dilerim.

Uma dedi ki...

amin :)

Brajeshwari dedi ki...

Rüyada devamlı göz kırpan sensin:)

guguk kuşu dedi ki...

ne desem ki :)

Uma dedi ki...

bugun senin dogumgununse ustune alin :) yok degil ama alindiysan O diyecegini demistir kalbinden sana, sen yaziyi okurken :)

Operim ASKla..